пʼятниця, 15 травня 2009 16:27

Дніпропетровськ подасть апеляцію на рішення УЄФА

Дніпропетровськ подасть апеляцію на рішення УЄФА

Дніпропетровськ має намір подати апеляцію на рішення виконкому УЄФА, згідно з яким місто було виключене з числа претендентів на право приймати матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це повідомляється в офіційному зверненні виконкому Дніпропетровської міської ради до уряду України.

"13 травня, відповідно до рішення виконкому УЄФА, Дніпропетровськ був виключений з переліку міст, що змагаються за право приймати матчі Євро-2012. Це рішення стало шокуючою несподіванкою для громадськості міста. Проте саме Дніпропетровськ зробив все можливе для того, щоб Україна стала країною, котра приймає Євро-2012..."

"Залишаємо за собою право подати апеляцію на рішення виконкому УЄФА, оскільки відповідно до правил, це дозволено робити протягом 20 діб з дня оголошення результатів", - говориться в зверненні.

Виконком УЄФА 13 травня на засіданні в Бухаресті визначив міста, в яких пройдуть матчі фінальної частини Євро-2012. Це - польські Варшава, Познань, Вроцлав і Гданьськ, а також український Київ.

Донецьк, Львів і Харків до 30 листопада повинні показати, що вони виконують графік підготовчих робіт - інакше вони позбудуться права приймати матчі.

Дніпропетровськ і Одеса, а також польські Хожув і Краків остаточно вибули з боротьби за право стати господарями Євро-2012.

У зверненні наголошується, що за оцінкою експертів УЄФА, Дніпропетровськ знаходиться в "зоні низьких ризиків" щодо транспортної інфраструктури та плану мобільності. Крім того, місту вдалося вирішити питання з розміщенням вболівальників шляхом залучення міста Запоріжжя, яке знаходиться в 82 кілометрах.

Влада Дніпропетровська вважає, що держава винна в тому, що до цих пір не розпочато підготовку місцевого аеропорту до Євро-2012. Неготовність аеропорту стала однією їх причин виключення міста із списку претендентів.

"Ми вважаємо, що саме через зволікання з боку держави Дніпропетровськ втратив шанс приймати матчі Євро-2012", - підсумовують у зверненні.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровськ подасть апеляцію на рішення УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі