вівторок, 12 грудня 2006 17:23

Дем"яненко пообіцяв, що такого провалу більше не буде

"Спілкуватися з вами Анатолій Васильович буде рівно один футбольний тайм - 45 хвилин. Якщо ваша цікавість на цьому не вичерпається, проведемо ще додатковий час", - оголосив співробітник пресової служби київського "Динамо". Поруч з ним сидить головний тренер команди Анатолій Дем"яненко, 47 років. Він прийшов на підсумкову прес-конфреренцію. У понеділок президент "Динамо" Ігор Суркіс підтвердив, що Дем"яненко залишиться на своъй посаді і у наступному році.

Дем"яненко змінив спортивний костюм на білий светр. Він помітно нервує, відповідаючи на запитання. Часто робить паузи, добираючи потрібне слово.

Спочатку каже, що хотів би бачити у центрі оборони українців.

- Легіонери у нас хороші, кваліфіковані, - каже. - Але керувати захистом не вміють, мови не знають. З українцями легше працювати.

Тренер погоджується, що легіонеи мають вивчити мову за рік.

- Це має бути записано у їхньому контракті. Ну, Каддурі, Ринкон мене розуміють і так. А от з Родріго спілкуюся через перекладача.

Свою головну помилку пояснює так.

- Після матчів з "Фенербахче" у деяких гравців виникла підвищена самооцінка. Вчасно не зупинив цей процес.

Низько опускає голову і каже:

- Не вникав у деякі питання.

Потім бере до рук папірець і починає озвучувати причини, через які гравців "Динамо" можуть оштрафувати.

- За запізнення на тренування - 500 доларів. За пропуск тренування - 1000 доларів. З ате, що пропустив теоретичне заняття - 200 доларів. З а порушення режиму або появу у нетверезому стані - 10 тисяч доларів.

- За це тренерів треба штрафувати, - доноситься з залу. - Когось уже покарали.

Дем"яненко якийсь час відмовчується і продовжує.

- За недотримання оптимальної ваги - 1000 доларів. За хамську поведінку - 2500 доларів.

Називати злісних порушників відмовляється. Каже, що це внутрішньокомандна справа. Лише згодом вичавлює з себе прізвища Алієва,Мілевського та Ринкона.

- Бразильця серйозно оштрафували за запізнення.

Тренер укотре підтвердив, що про відставку впродовж сезону не думав.

- Хоча читаю Інтернет і бачив: журналісти відправили мене з клубу ще перед повторною кубковою грою Дніпропетровську. Не звертав на це уваги. Пишуть чимало. Кажуть, президент вказує мені, кого ставити до складу. Дикість. Запевнюю: такого немає, за що вдячний Ігореві Михайловичу. Він за інші питання відповідає. А я доведу, що провалів у Лізі чемпіонів більше на буде.

На трансфер керівництво виставило Гавранчича, Іримію, Пеєва, Верпаковськиса, Петковича, Аладашвілі, Оберемка.

- А потрібні мені кваліфікований центральний захисник, лівий півзахисник та нападаючий. Сподіваюся також на нашу молодь, - каже Дем"яненко. - Тому призначили Геннадія Литовченка головним тренером "Динамо-2". Тут у залі багато журналістів, які їздять з "Динамо" за кордон. А на матчі другої команди та дубля не ходять.

Тренер відзначає Михалика.

Дивлюсь на Тараса - душа радіє. Розраховую також на ветеранів - Реброва та Ващука. Перспективний Фаркаш, він може заграти на високому рівні.

Недавно у 130 кілометрах від Києва динамівські селекціонери знайшли хлопця 1989 року народження. Кажуть, буде другий Шевченко.

Цієї осені лазарет "Динамо" ніколи не порожнів.

- А, травми, - протягує Дем"яненко. - Футбол контактний вид спорту - пояснює кращий футболіст СРСР-1985. - Але я думав, якщо людина часто травмована, значить сама винна. Неправильно готувалася.

22-го грудня голкіпер "Динамо" Олександр Шовковський повернеться з відпустки і ляже на операцію. Вийме пластину з ключиці і на перший збір вирушить разом з командою.

Сам Дем"яненко ще не знає, де відпочиватиме.

- С семьёй куда небудь поеду. В тёплые края.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Дем"яненко пообіцяв, що такого провалу більше не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі