понеділок, 10 січня 2011 11:39

Дакар. Український джип пробився у ТОП-30

Дакар. Український джип пробився у ТОП-30

Лише 60% учасників перетнули екватор знаменитого ралі-рейду. Але найскладніша частина гонки ще попереду.

На фініш шостого етапу "Дакара" прийшло 248 з 407 екіпажів, які стартували тиждень тому. 78 з них зійшли саме на цій спецдільниці - в чилійській пустелі Атакама. Це рекорд ралі-рейду за останні два роки. На жаль, серед тих, хто вибув числиться і Mercedes Unimog української команди Sixt Ukraine, яким пілотує француз Марко П'яна. Відмова коробки передач перекреслила всі надії побачити два наші екіпажі на фініші.

Нестерчук на своєму Mitsubishi героїчно долає маршрут, який з кожним етапом стає важчим. Чого тільки не пережив наш екіпаж за останні дні - і в камінь врізалися, розбивши заднє праве колесо, і в піску кілька разів застрявали, і в ущелину ледь не провалилися, і відмову акумулятора пережили. Тим не менше, змогли піднятися вже на 28-е місце. Втім, лідеру - Карлосу Сайнцу - українці програють майже 10 годин. Навіть до заповітної 20-й позиції далеченько - 3 години.

Залишається сподіватися, що після суботнього відпочинку наша команда зможе усунути всі поломки і тримати такий же темп. Адже далі, за словами Нестерчука, починається справжній "Дакар", коли кожен кілометр потребує максимальної зібраності сил та уваги.

Дюни, пастки археологів, перехід гірського хребта на висоті 5 тисяч метрів, неймовірна спека - все це ще належить подолати вцілілим учасникам. Саме тут минулого року Нестерчук зійшов з дистанції.

За матеріалами Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «Дакар. Український джип пробився у ТОП-30». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі