субота, 03 липня 2021 08:20

Чому Україна переможе Англію на Євро

Чому Україна переможе Англію на Євро
Андрій Шевченко очолює збірну України із літа 2016 року. Фото: УАФ

3 липня збірна України зіграє в матчі 1/8 фіналу Євро-2020/21 проти Англії. Команда Ґарета Саутгейта є фаворитом протистояння.

Але є окремі фактори, які дозволяють підопічним Андрія Шевченка сподіватися на перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія перемогла Бельгію у чвертьфіналі Євро

Домашня гра. Матч відбудеться в Римі. Українська діаспора буде підтримувати саме українців. Шевченко вісім сезонів відіграв за "Мілан" та був зіркою Серії А. Симпатії місцевих глядачів теж будуть на стороні України. Навряд чи в Італії хочуть грати гостьовий фінал(вирішальний поєдинок відбудеться 11 липня на Вемблі - Gazeta.ua) в гостях. Не варто забувати, що англійці зіграють свій перший поєдинок на Євро в гостях. Всі інші матчі вони проводили в Лондоні. Звичайно, що вони професіонали, але ніхто не знає, як вони себе поведуть в цій ситуації. Особливо, коли останній сезон був фактично без глядачів.

Психологія. Україна вже і так досягла багато на турнірі. Якщо підопічні Шевченка вилетять на стадії 1/4 фіналу, то ніхто не скаже кривого слова в бік команди. Вона і так показала найкращий результат за всю історію на Євро. Тиску відповідальності за результат не буде ніякого. Від Англії чекають тільки перемоги та вихід в домашній фінал. Це може не дозволити підопічним Саутгейта показати свій найкращий футбол.

Якщо підопічні Шевченка вилетять на стадії 1/4 фіналу, то ніхто не скажи кривого слова в бік команди

Тактика. Матч проти Швеції показав, що побудова гри у три центральні захисники дієва. Вона дозволяє стримувати суперника, забирати простір на флангах. Англія – не Італія, яка домінує на полі. Команда Саутгейта грає у доволі простий та раціональний футбол. Протистояти їм можна. Головне – уникнути індивідуальних помилок та зіграти дисципліновано.

Фарт. Удача супроводжує команду Андрія Шевченка на турнірі. Забитий гол Швеції у ворота Польщі на останніх секундах гри дозволив Україні не тільки вийти в 1/8, але отримати найслабшого суперника із всіх можливих. У матчі проти шведів забити гол вже в доданий до овертайму час, коли суперник вже думав про пенальті. Під час основного часу Георгія Бущана рятувала стійка та поперечка. Якщо удча буде на стороні команда Шевченка, то півфінал не здається вже чимось недосяжним.

Гра в Римі розпочнеться о 22:00. Текстову трансляцію читайте на нашому сайті.

Команди між собою грали сім разів. Україна має одну перемогу та дві нічиї при чотирьох поразках.

На стадії 1/8 Україна перемогла Швецію,а Англія виявилася сильнішою за Німеччину.

Зараз ви читаєте новину «Чому Україна переможе Англію на Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі