неділя, 24 квітня 2022 07:26

"Циганський король" пішов непереможеним. Ф'юрі нокаутував Вайта

"Циганський король" пішов непереможеним. Ф'юрі нокаутував Вайта
Тайсон Ф'юрі переміг Ділліана Вайта технічним нокаутом. Фото: facebook.com/trboxing

У ніч із 23 на 24 квітня на стадіоні "Вемблі" відбувся поки що головний поєдинок 2022 року в надважкій вазі за звання чемпіона WBC, в якому зійшлися британські боксери Тайсон Ф'юрі та Ділліан Вайт.

Перемогу технічним нокаутом в шостому раунді здобув Тайсон Ф'юрі, який успішно захистив свій титул.

Перший раунд поєдинку традиційно пройшов у розвідці, обидва боксери не форсували події та шукали слабкі місця. Другий раунд був бадьорішим, Вайт активізувався в атаці, намагався працювати по корпусу Ф'юрі, який чудово відпрацював на дистанції і всі атаки прочитав.

У третьому раунді Ф'юрі почав комбінувати, а насамкінець Вайт пропустив від "Циганського короля" двійку. Четвертий раунд також відбувся за переваги Тайсона, який читав Вайта, як розгорнуту книжку. Не забували обидва боксери використовувати й клінч. Вайту навіть вдалося пробити кілька разів по голові Тайсону, але зробив він це саме під час клінчу.

На початку п'ятого раунду рефері попередив учасників бою, що чекає чистого боксу, натякаючи на порушення від Вайта. Ділліан же ніяк не міг знайти слабкі місця в обороні Ф'юрі, який дедалі більше продовжував домінувати в ринзі.

Доля поєдинку вирішилася в шостому раунді, під кінець якого Ф'юрі провів успішну атаку, завдавши потужного аперкоту, після якого Вайт уже не зміг продовжити поєдинок. Ділліан спробував швидко піднятися, але це було поспішним рішенням. Він продовжував хитатися і почав втрачати рівновагу. Через що рефері зупинив бій і присудив Ф'юрі перемогу технічним нокаутом.

Поєдинок на "Вемблі" зібрав 94 тис. глядачів, побивши рекорд бою Володимир Кличко - Ентоні Джошуа. Тоді на вечір боксу продали 88 тис. квитків, що стало рекордом XXI ст. за кількістю глядачів на стадіоні під час боксерського протистояння.

Попередній захист титулу Ф'юрі провів у США. У жовтні 2021 року він в 11-му раунді нокаутував Деонтея Вайлдера, поставивши остаточну крапку в протистоянні, яке тривало три поєдинки.

Ділліан Вайт до цього бою востаннє з'являвся в рингу в березні 2021-го, тоді британець взяв реванш у росіянина Олександра Повєткіна.

Тайсон Ф'юрі назвав бій із Вайтом останнім у кар'єрі. Проте батько боксера сумнівається, що таке рішення сина є остаточним і просить дочекатися результатів майбутнього протистояння між Усиком і Джошуа. Саме з переможцем цієї пари Тайсон у найближчому майбутньому може провести поєдинок.

Також перед вечором боксу в Лондоні глава WBC Маурісіо Сулейман анонсував книжку, у якій ідеться про найбільші бої в історії боксу. Кошти з продажу підуть на гуманітарну допомогу Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Циганський король" пішов непереможеним. Ф'юрі нокаутував Вайта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі