пʼятниця, 14 жовтня 2016 18:43

"Чеферін повинен захищати права "маленьких" країн" - журналіст

"Чеферін повинен захищати права "маленьких" країн" - журналіст

Сьогодні, 14 жовтня, виповнюється місяць після обрання Александра Чеферіна президентом УЄФА. На виборах кандидатура словенця набрала 42 голоси з 55. 13 виборців проголосували за главу Королівського футбольного союзу Нідерландів Міхаеля ван Прага.

Журналіст шведської газети "Sydsvenskan" Фредрік Ліндстранд прокоментував для Gazeta.ua результати виборів та розповів про очікування від роботи Чеферіна.

"Швеція однією з перших країн підтримала кандидатуру Александра Чеферіна. Тоді ще навіть не були відомі всі учасники виборів. Словенець виглядав фаворитом і у підсумку здобув переконливу перемогу. Результати виборів мене зовсім не здивували. Але разом з тим незвично бачити керівником європейського футболу людину, яку ще півроку тому ніхто не знав.

Чеферін повинен зробити футбол більш рівним — між бідними і багатими і між чоловіками та жінками. Він має переконатися, що у його власній організації побороли корупцію і зробити роботу УЄФА прозорішою. Також потрібно ще жорсткіше боротися з договірними матчами.

Чеферін повинен захищати права "маленьких" країн. Сподіваюся, Ліга чемпіонів не стане закритим клубом для багатих. Керманич УЄФА вже заявив, що збирається зупинити реформу турніру. Дуже слушне рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Позиції Суркіса при Чеферіні збережуться" - Франков

Важко сказати чи вистачить Чеферіну авторитету, щоб зупинити G-14. Європейська преса багато пише про те, що словенець стане маріонеткою для босів ФІФА. Ніщо не вказує на те, що вони докладатимуть багато зусиль для протистояння з G-14. Поступово організація все більше захоплюватиме контроль над європейським футболом. Я не дуже оптимістичний стосовно майбутнього УЄФА. Сподіваюся, що я помиляюся", - зазначив Ліндстранд.

Нагадаємо, що перший зі своїх робочих візитів Чеферін обіцяв здійснити до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Футболу потрібна не революція, а еволюція. Саме тому я тут" - президент УЄФА Чеферін

Зараз ви читаєте новину «"Чеферін повинен захищати права "маленьких" країн" - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі