субота, 25 травня 2013 13:12

Бубка нагородив Саладуху і Степка

Краща спортсменка березня легкоатлетка Ольга Саладуха і найкращий атлет квітня гімнаст Олег Степко отримали з рук президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки статуетки, дипломи та грошові винагороди за своє високе досягнення – титул чемпіона Європи.

Їхніх особистих наставників Анатолія Бойка та Павла Нетребу відповідно НОК України теж не обійшов увагою, винагородивши працю тренерів.

Традиційна церемонія нагородження, яка була започаткована ще в 2005-му, цього разу відбулася ще в більш урочистій атмосфері, ніж зазвичай. Нашим чемпіонам і їхнім тренерам аплодували 12 членів Міжнародного олімпійського комітету та почесні гості з-понад 20-ти Національних олімпійських комітетів світу, які приїхали до столиці України на святкування 100-річчя олімпійського Києва, а також численні Олімпійські чемпіони та призери, представники олімпійських федерацій та осередків НОК України.

"Вся Україна вірить у те, що у серпні на чемпіонаті світу з легкої атлетики Ольга захистить свій титул найсильнішої в світі, який вона здобула два роки тому, - сказав Сергій Бубка. - Дуже радує нинішнє покоління гімнастів. Незважаючи на свій юний вік – 19 років – Олег уже досить титулований спортсмен. А що стосується чоловічої спортивної гімнастики, то бруси – український вид. Тільки за роки незалежності олімпійськими чемпіонами в цьому виді програми ставали Рустам Шаріпов та Валерій Гончаров. Чекаємо продовження традицій і в Ріо-де-Жанейро".

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи в швецькому Ґетеборгу в секторі для потрійного стрибка Ольга Саладуха святкувала перемогу з новим рекордом України для закритих приміщень – 14.88 м.

Олег Степко на першості континенту в Москві бездоганно впорався з комбінацією на брусах, отримавши від суддів оцінку 15,766 бала і золоту медаль.

Зараз ви читаєте новину «Бубка нагородив Саладуху і Степка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі