четвер, 08 листопада 2012 18:43

Борзов залишив посаду президента Федерації легкої атлетики України

Борзов залишив посаду президента Федерації легкої атлетики України
Крісло Валерія Борзова зайняв Ігор Гоцул ФОТО: prosport.tsn.ua

Новим президентом Федерації легкої атлетики України замість її багаторічного керівника Валерія Борзова став колишній генеральний секретар ФЛАУ Ігор Гоцул.

За його кандидатуру проголосувало 22 делегати звітно-виборної конференції, один висловився проти, і двоє утрималися, повідомляє сайт mir-la.com ("Світ легкої атлетики").

Потім делегати підтримали запрпопоновані Гоцулом кандидатури на посаду віце-президентів: першим віце-президентом став Євген Баженков, віце-президентами стали мама української бігунки Єлизавети Бризгіної Ольга і багатоборка Наталія Добринська.

47-річний Гоцул протягом шести років був генеральним секретарем Федерації легкої атлетики, але був звільнений у 2008 році після скандалу навколо багатоборки Людмили Блонської, яка була позбавлена срібної медалі Олімпіади-2008 в Пекіні і довічно дискваліфікована за повторне вживання допінгу. Тоді генсек ФЛАУ завчасно озвучив інформацію про позитивний результат допінг-проби спортсменки.

Гоцул також є начальником управління у департаменті партійного будівництва секретаріату політичної партії "Фронт змін", і включений у виборчий список Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" на парламентських виборах 2012 року під № 210.

У свою чергу тепер уже колишній перший віце-президент ФЛАУ Валерій Александров повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що екс-президент Борзов залишив звітно-виборну конференцію після того, як делегати не підтримали його пропозицію проводити вибори в закритому режимі для збереження таємниці голосування, що, на його думку, є демократичним підходом.

Крім того, Александров вважає, що саме кандидатуру Гоцула пролобіювала Державна служба молоді та спорту України, з якою у ФЛАУ останнім часом виник конфлікт через ситуацію зі звільненнями тренерів легкоатлетичної збірної країни за фінансові порушення при підготовці спортсменів.

Він також повідомив, що на виборах президента федерації був присутній спостерігач з Європейської легкоатлетичної асоціації.

Як відомо, на пост президента ФЛАУ ще претендував 38-річний банкір Андрій Оністрат, який з грудня 2009 року є головою наглядової ради, мажоритарним акціонером банку "Національний кредит" (Київ). Але минулого тижня його кандидатура була знята. Донецька обласна федерація висувала його як делегата, а Луганська - як кандидата в президенти.

Нагадаємо, 6 вересня українські легкоатлети виступили за зміну керівництва Федерації легкої атлетики України на чолі з її президентом Валерієм Борзовим за відсутність належних умов при підготовці команди до Літнім Олімпійським іграм 2012 року в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Борзов залишив посаду президента Федерації легкої атлетики України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі