вівторок, 11 вересня 2012 00:00

Забирали половину президентської премії

У тренерів легкоатлетичної збірної України чиновники з відповідної федерації забирали 50% президентської премії за привезені з Олімпіади й чемпіонатів світу та Європи медалі. Гроші переказували на картковий рахунок, а далі вони зникали. Про це розповів 29-річний Сергій Басенко, особистий наставник бронзової призерки Ігор-2012 Христини Стуй.

— Президентскую премию спортсмен и его тренер получают на личные карточки. Уже много лет половина денег, предназначенных тренеру, отходит на некий "тренерский штаб", — каже.

Напередодні Олімпіади в Лондоні легкоатлети написали колективного листа до Державної служби молоді та спорту. Вимагали звільнити керівників федерації.

— Під час Ігор Равіль Сафіуллін запросив нас на прийом. Показав довідку, скільки виділяють на одного спортсмена. Там мільйони гривень. Виявляється, ми тренувалися в Кисловодську в Росії, а насправді були на базі в Ялті. За документами, на одного олімпійця виділяли лише на харчування більше 200 гривень, а ми їли старе м'ясо і салати, — розказує Єлизавета Бризгіна, 22 роки, бронзова призерка Олімпіади-2012.

6 вересня, на час перевірки, усунули з посад вище керівництво легкоатлетичної збірної України. Від роботи відлучили державного тренера Валерія Александрова, головного тренера Олександра Апайчева, старших наставників Павла Бардакова та Костянтина Степанцова й начальника команди Руслана Руссу.

Зараз ви читаєте новину «Забирали половину президентської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі