пʼятниця, 15 травня 2009 20:00

Бондаренко у виснажливому матчі програла Сафіній

Бондаренко у виснажливому матчі програла Сафіній


Mutua Madrileсa Madrid Open


Мадрид, Іспанія

Premier Mandatory

8 – 17 травня 2009

Відкриті корти, грунт

Призовий фонд – 3 500 000 євро

Одиночний розряд

Чвертьфінал

Динара Сафіна (Росія, 1) - Олена Бондаренко (Україна) – 6:4, 6:3

Амелі Моресмо (Франція) – Агнеш Шавай (Угорщина) – 5:7, 6:1, 6:1

Каролін Возняцкі (Данія, 9) – Вєра Душевіна (Росія) – 6:0, 6:4

Олена Бондаренко на стадії чвертьфіналу припинила виступ на міжнародному турнірі в Мадриді, призовий фонд якого становить 4,5 мільйона доларів. До півфіналу нашу тенісистку не пустила перша ракетка світу Дінара Сафіна.

На початку поєдинку прихильники нашої тенісистки побоювалися, що Олена Бондаренко програє без бою. Вона віддала суперниці три стартові гейми. І як тільки на трибунах з"явилася її молодша сестра Катерина, Олена взялася відіграватися. Вдалося. При рахунку 3:3 Сафіна вийшла вперед, але відразу ж дозволила українці вирівняти становище. Відтак вперед відірвалася росіянка. Як не пручалася Олена Бондаренко за рахунку 4:5, Сафіна з другого сет-болу довела сет до перемоги 6:4.

У першому геймі другого сету харків"янка зробила брейк і вийшла вперед. Пізніше суперниці обмінялися перемогами в геймах на своїх подачах. За рахунку 2:1 Олена Бондаренко відчутно підсіла, програвши три наступні гейми. За рахунку 2:4 Бондаренко-старша взяла всі подачі суперниці і виграла сет "під нуль". Це і все, на що вистачило сил першій ракетці України. Титулована росіянка виграла два наступні гейми і вийшла до півфіналу.

Попри поразку, візит Олени до іспанської столиці можна сміливо назвати вдалим. За вихід до чвертьфіналу вона заробила 57 500 євро та 250 очок. Це значить, що у понеділок вранці українка полишить 46-й рядок рейтингу WTA і підстрибне на кілька рядків вгору. Ну а Дінара Сафіна у півфіналі мадридського турніру зустрінеться з переможницею пари Єлена Янковіч (Сербія)—Патті Шнайдер (Швейцарія).

Gazeta.ua, Turnir.com.ua


Зараз ви читаєте новину «Бондаренко у виснажливому матчі програла Сафіній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі