понеділок, 11 липня 2011 16:06

Блаттер помилував спійманих на допінгу футболістів

Блаттер помилував спійманих на допінгу футболістів

Президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що п'ять мексиканських футболістів, допінг-проби яких дали позитивний результат, варто пробачити і не застосовувати до них санкції. Про це повідомляє Associated Press. За словами Блаттера, заборонений кленбутерол "безумовно" потрапив в організм спортсменів разом з м'ясом, яке вони їли в тренувальному таборі.

Таким чином, Блаттер підтримав рішення Мексиканської футбольної федерації, яка 8 липня оголосила, що не буде карати гравців. Президент ФІФА підкреслив, що цей випадок повинен стати попередженням для країн, які експортують м'ясо.

Позитивний результат дали допінг-проби, взяті в травні у воротаря Гільєрмо Очоа, захисників Едгара Дуенаса і Франсіско Родрігеса, а також півзахисників Крістіана Бермудеса і Антоніо Наельсона Синьї. У червні цим гравцям довелося пропустити Gold Cup - чемпіонат Північної Америки. Тим не менш, мексиканці виграли цей турнір, перемігши у фіналі збірну США (4:2).

Деякі виробники м'яса додають кленбутерол в їжу тварин для збільшення їх м'язової маси. У багатьох країнах такий корм заборонений. Переможець "Тур де Франс" Альберто Контадор, в чиєму організмі також був знайдений кленбутерол (у липні 2010 року), довів, що це було пов'язано саме з вживанням м'яса.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер помилував спійманих на допінгу футболістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі