вівторок, 10 травня 2011 11:38

Баскетбол. "Донецьк" став першим фіналістом Суперліги

Баскетбол. "Донецьк" став першим фіналістом Суперліги

БК "Донецьк" вийшов у фінал чемпіонату Суперліги, здобувши перемогу в третьому поспіль матчі 1/2 фіналу з "Говерлою", повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Рахунок гри 58-62 (9-12, 23-17, 10-18, 16-15) на користь команди Саші Обрадовіча. "Тигри" виграли півфінальну серію з рахунком 3:0. Про це повідомляє прес-служба Суперліги.

У дебюті третього матчу півфінальної серії команди обмінялися результативними проходами у виконанні Цветковіча і Шаппела. Але після цього темп гри істотно впав, і протягом наступних п'яти хвилин суперники відзначилися тільки дев'ятьма очками на двох (7:6). Кінцівка періоду була за гостями, які зусиллями Васильєвича, Кравцова і Едвардса довели свою перевагу - 12:9.

Друга 10-хвилинка почалася з точного проходу Данте Свонсона. Потім у подібному стилі відзначився і Деррік Зіммерман, після чого відбувся тайм-аут від Саші Обрадовича, адже рахунок був уже на користь "Говерли" - 13:12. Однак перерва не врятував "тигрів" від стрімкого ривка господарів. Невтомні Зіммерман і Свонсон чи не самостійно настріляли 11:2 (загальний рахунок став 24:17 на користь "ведмедів"). Заключні п'ять хвилин першої половини пройшли на зустрічних курсах за незначної переваги господарів, які й пішли на велику перерву у ролі лідерів - 32:29.

Друга половина почалася з стрімкого ривка "Говерли" - 6:0, в якому пролетіли три проходи від Зіммермана, Свонсон і Герасимчука. Господарі знову набрали хід, який, щоправда, перервав тайм-аут від "Донецька", який виявився своєчасним. Після нього "тигри" встановили домінування на паркеті і провели шість результативних атак поспіль.

Таким чином, донеччани здійснили ривок 18:2, завдяки чому не тільки вийшли вперед, а й відірвалися від опонентів 47:42. Але "Говерла" не здавалася і зусиллями нестримного Свонсона поступово підібралася до "тигрів" на відстань всього двох пунктів (50:52). Однак господарів істотно підводила реалізація дальніх кидків (0/9), чим вміло скористалися гості. Не допоміг "ведмедям" і технічний фол Едвардса, після якого його опонент Ерік Колмен реалізував тільки один штрафний, а в атаці відбулася втрата м'яча.

"Донецьк" збільшив перевагу, відірвавшись від суперника під час заключної хвилини на "плюс 7" - 58:51. У свою чергу, тактика фолів "Говерли" істотних дивідендів не принесла, і підопічні Євгена Мурзіна склали повноваження півфіналіста - 58:62, пропустивши у фінал "Донецьк".

Зараз ви читаєте новину «Баскетбол. "Донецьк" став першим фіналістом Суперліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі