четвер, 09 квітня 2009 08:58

Ахметов і Брандау зустрілись як старі друзі

Ахметов і Брандау зустрілись як старі друзі

Напередодні першого чвертьфінального матчу Кубка УЄФА з "Олімпіком" президент ФК "Шахтар" Ринат Ахметов побував на тренуванні "гірників", яке пройшло ввечері 8 квітня на СТБ "Кірша" і була відкрита для преси протягом перших 15 хвилин. Ринат Леонідович погодився відповісти на питання журналістів:

— Ринате Леонідовичу, чи бувають у вас віщі сни?

— Інколи бувають.

— Перед матчем з "Олімпіком" було що-небудь подібне?

— Ні, не було. Зараз у мене є віра в те, що команда вийде і покаже свої найкращі якості, а також зробить все від неї залежне для того, щоб ми з легким серцем відправилися до Марселя.

— "Шахтар" вчора всією командою відвідав "Донбас Арену". Це не вперше, коли ви запрошуєте футболістів на стадіон напередодні відповідального матчу. Ви це робите навмисно?

— Напевно, ви маєте на увазі наш візит на "Донбас Арену" 14 листопада, за день до матчу з київським "Динамо". Ні, просто ми наближаємось до завершення будівництва стадіону і починаємо упорядковувати парк. Жодних тонких розрахунків ми не робимо

— Ви сильно турбуєтеся з приводу результату гри?

— Якби я не переживав, тоді і футбол був би мені не цікавий. Я страждаю кожен матч.

— Ви так сильно переживаєте на тренуванні, що важко уявити, що ви відчуваєте під час матчів …

— Я люблю, щоб тренування нагадували гру. Але завтра матч. Кожен з нас хоче, щоб команда підійшла до важливої гри в оптимальній формі, без травмованих. Я і з цього приводу турбуюся. У мене налагоджений контакт з доктором. Зазвичай я йому дзвоню після кожного тренування. А буває що і набагато частіше.

— Що ви у нього запитали сьогодні, і що він вам відповів?

— Я запитав у нього, як самопочуття Адріано, який вчора зіткнувся з Єзерським і вимушений був достроково завершити тренування. Доктор мені відповів, що у Адріано був удар але зараз він вже тренується в загальній групі і готується до завтрашньої гри. Також я поцікавився здоров"ям Дуляя. Сьогодні він вийшов на перше тренування. Мені здається, завтра його нам не вистачатиме. Але поглянемо — можливо, Ігор все-таки вийде на матч з "Олімпіком".

— Ви вже бачили Брандау? Чи подарував він вам футболку?

— Так, я його бачив. Ми з ним обнялися. Все-таки цей футболіст шість років вірою і правдою служив нашому клубу, і я йому за це вдячний. Він мені подарував свою футболку з дев"ятим номером і розписався на ній. Я відразу сказав що ця футболка потрапить в новий музей, який буде на "Донбас Арені". Також, Брандау мені сказав, що завтра буде цікавий і важкий матч. Я, звичайно, йому побажав успіхів в чемпіонаті Франції, а в Кубку УЄФА я побажав успіху "Шахтарю".

— Все-таки — він уболіває за "Шахтар" чи за "Олімпік?

— Мені здається, що "Шахтар" для нього не чужий клуб. Але на сьогоднішній день у Брандау контракт з "Олімпіком". Він професіонал і повинен підтримувати ту команду, з якою його зв"язує контракт. Краще це питання поставити самому Брандау. Моє серце з "Шахтарем" назавжди.

— Коли ви продавали Брандау в "Олімпік", то могли передбачити, що шлях "Шахтаря" в Кубку УЄФА перетнеться саме з цією командою?

— Такі особливості долі. Але для мене не важно, хто попадеться нам в суперники. Для мене головне — щоб в наступному раунді був "Шахтар".

— Після матчу в Запоріжжі ви сказали, що у "Шахтаря" ще є можливість виправити помилки в чемпіонаті. Чи є в команди право на помилку в матчі з "Олімпіком"?

— В кожному матчі нам потрібна перемога. У чемпіонаті у нас ще вісім ігор, у "Металіста"
— дев"ять. "Шахтар" має досвід боротьби за чемпіонство і прекрасно розуміє, чим можуть обернутися втрачені очки. Що стосується "Олімпіка", то з французами у нас є всього дві гри. Хто заб"є більше — той і пройде далі. Наше головне завдання — вийти в півфінал Кубка УЄФА. І я переконаний, що футболісти зроблять все для того, щоб наші уболівальники були щасливі.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Ахметов і Брандау зустрілись як старі друзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі