понеділок, 05 вересня 2016 10:51

"Я вже не хочу бачити старомодну українську збірну" - Грачов

"Я вже не хочу бачити старомодну українську збірну" - Грачов

Напередодні матчу з Ісландією футбольний експерт Віктор Грачов чекає від оновленої збірної України структурних змін.

"Я вже не хочу бачити старомодну збірну, яка захищається числом і сподівається на контратаки. Хочу позитиву. Це не обов'язково має бути досягнутий результат. Достатньо невеликих змін на краще. Хочу нарешті подивитися, як збірна грає першим номером. Боятися суперника не треба. Це, зрештою, не Німеччина й не Іспанія. Нав'язати ісландцям свою волю ми здатні. Побачити зразки атакувального футболу.

Зрозуміло, що Шевченко працює з командою ще дуже мало, щоби все кардинально змінити. Але задатки нової гри ми сьогодні маємо побачити. Оцінити стартовий склад і зрозуміти, на що орієнтується новий тренерський штаб: на молодих виконавців чи на відомі імена? Якою тренери бачать збірну у 2018 році?

Чи вони й досі розраховують на допомогу Ротаня і Тимощука? Відомі футболісти в 31-32 роки оголошують про закінчення кар'єри в збірній. Розуміють, що вже нічого не можуть дати головній команді. У нас все навпаки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зі стартовим складом визначився на 90 відсотків" - Шевченко

Грачов каже, що хотів би бачити в команді дебютантів.

"Не розумію тренерів, які бояться вводити молодь до складу. Свого часу в "Таврії" я давав шанс багатьом молодим. За два роки на провідних ролях у збірній будуть Малишев, Коваленко, Сидорчук й іще молодші хлопці.

На першості Європи у Франції нашій збірній не вистачило якраз сміливості, ризику, які дають молоді гравці. Все було прогнозовано й занадто академічно. Не дивно, що ми вимушені були забратися з чемпіонату Європи, а Північна Ірландія пішла далі".

Нагадаємо, що сьогодні збірна України стартує у відборі до Кубка світу матчем із Ісландією. Гра пройде без глядачів. Початок – о 21:45.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із помічників Фонсеки прийшов на тренування Шевченка: як збірна України готується до Ісландії

Зараз ви читаєте новину «"Я вже не хочу бачити старомодну українську збірну" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі