вівторок, 22 травня 2012 21:59

6-та вітрильна регата в Київському морі вперше транслюватиметься в інтернеті
8

Фото: ФОТО: Анатолій БАБАК

24 травня на акваторії Київського моря стартує шостий сезон міжнародної вітрильної регати WindMaster Regatta.

Про це стало відомо з тематичної прес-конференції, що відбулася 22 травня в інформагентстві "Інтерфакс".

Учасниками регати будуть спортсмени з України, Росії та Білорусі - майстри спорту міжнародного класу, багаторазові учасники чемпіонатів світу та Європи. Всього понад 40 яхт різних класів.

У цьому році організатори обіцяють деякі нововведення. Зокрема проведення вперше в Україні онлайн інтернет-трансляції регати.

"На кожній яхті буде вмонтований GPS-навігатор, - розповідає директор WindMaster Regatta, майстер спорту міжнародного класу Юрій Семенюк. - За допомогою спеціальної програми фіксуватиметься напрям руху яхт, їхня швидкість. Тому можна буде спостерігати за розвитком подій під час змагань: хто перемагає, а хто відхилився від курсу тощо. Таким чином ми намагаємося максимально наблизити регату для глядачів, які не матимуть змоги бачити змагання вживу, зате могтимуть слідкувати за нею в інтернеті у форматі реального часу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В день Києва на Дніпрі змагатимуться 30 яхт

За словами організаторів, подібні інтернет-трансляції вітрильних змагань вже давно застосовують за кордоном, але в Україні такого ще не було.

У програмі регати відбудуться змагання спортивних яхт таких класів: ORC Sportboat, крейсерсько-перегоночні яхти, оліпійський клас "Зірковий", а також дитячо-юнацькі класи "Оптиміст" і "Кадет".

Оргкомітет регати цього року також підтримає приємну традицію й подарує одній із дитячо-юнацьких шкіл дитячу регату "Оптиміст". Відповідно, це вже буде 6 така яхта для дітей.

Змагання в рамках міжнародної вітрильної регати триватимуть в акваторії Київського моря протягом чотирьох днів - із 24 до 27 травня.

Зараз ви читаєте новину «6-та вітрильна регата в Київському морі вперше транслюватиметься в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі