пʼятниця, 29 листопада 2019 16:38

Україномовний аудіогід запрацював у палаці, де жила Роксолана

Україномовний аудіогід запрацював у палаці, де жила Роксолана
Палац Топкапи побудував у 1478 році султан Мехмет II Фото: xpress.sumy.ua

Аудіогід українською мовою з'явився у музеї-палаці Топкапи. Архітектурна пам'ятка вважається однією із найбільш відвідуваних у Стамбулі. Колись тут жила Роксолана.

"Враження фантастичні, пам'ятаю, як ми тут ходили з усним перекладачем, який показував і розказував. Тепер це настільки зручно – ні від кого не залежиш, ходиш, скільки хочеш. Інформація про це історичне місце сприймається дуже легко. Думаю, для наших туристів це справжній подарунок, заохочую користуватися. Це чудова ініціатива, яку будемо продовжувати", – розповів корреспонденту Укрінформу перший заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Відні з'явились українські аудіогіди

Своєю чергою генеральний консул України в Туреччині Олександр Гаман додав, що палац Топкапи став другий об'єктом у Стамбулі, який "заговорив" українською. Першим був храм Святої Софії. Переклад здійснювали самотужки – в Генконсульстві, озвучила гід Соня Сотник.

Україномовні аудіогіди з'являться в 6 музеях Європи до 2020-го. Ініціативу започаткував Український інститут. Два аудіогіда вже запрацювали у Національному музеї та Музеї польських євреїв у Варшаві.

Зараз ви читаєте новину «Україномовний аудіогід запрацював у палаці, де жила Роксолана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі