четвер, 14 листопада 2019 14:41

У Відні з'явились українські аудіогіди

У Відні з'явились українські аудіогіди
Аудіогіди впровадили в палаці Бельведер. Фото: ever.travel

У віденському палаці Бельведер з'явились українські ауддіогіди.

Український інститут разом з посольством України в Австрії почали готувати аудіогіди навесні 2019 року, повідомив Український інститут у Facebook.

"Через проекти такого формату окреслюється українська суб'єктність у світовому, і зокрема, в європейському контексті, адже, наприклад, Бельведер минулого року відвідали понад 1,5 млн туристів. І я впевнений, що зі збільшенням сполучень між Віднем та Києвом, кількість українських туристів теж буде збільшуватися", – повідомив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Варшаві побільшало послуг українською

Україномовні аудіогіди вже працюють у Національному музеї у Польщі, Музеї історії польських євреїв "Полін" та інших закладах.

8 тис. банкоматів та платоматів у Польщі мають можливість вибору української мови в меню. Від березня українська мова стає доступною в банкоматах мережі Euronet. Раніше обслуговування велося тільки польською, англійською та німецькою мовами.

Зараз ви читаєте новину «У Відні з'явились українські аудіогіди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі