вівторок, 05 вересня 2017 10:30

"Для мене українська - рідна, але вивчена" - філософ

"Для мене українська - рідна, але вивчена" - філософ
Єрмоленко почав вчити українську після вступу до Моглиянки. Фото: "Громадське радіо"

Філософ Володимир Єрмоленко розповів, як перейшов на українську мову.

"Моє дитинство було російськомовним. Мене виховували російськомовні батьки та дідусь із бабусею. Російськомовне київське подвір'я. Російськомовна школа імені Пушкіна. Українська по-справжньому почалася для мене тільки в Могилянці. Мені спочатку було складно писати - пам'ятаю, що у 20 років бакалаврський диплом я писав спочатку російською, і лише потім перекладав. У мене був якийсь блок, неможливість нічого сформулювати українською", - пише він у Facebook.

Зараз він розмовляє українською вдома та на вулиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бариста київської кав'ярні відмовився обслуговувати клієнтів українською

"Для мене українська - рідна, але вивчена. Сконструйована, але природна. Це та "друга природа", яка і є, як відомо, культурою, де ніколи не знаєш, де закінчується органічне, а де починається архітектонічне", - пише філософ.

"Моя українська - це вибір. Це не те, що було зі мною завжди. Але я сподіваюся, це те, що залишиться зі мною до кінця життя", - підсумував Єрмоленко.

Телеведуча Василіса Фролова вирішила перейти на українську мову в ефірі "Прямого каналу". Телеведуча попросила в української мови пробачення. Пообіцяла вчити її.

Зараз ви читаєте новину «"Для мене українська - рідна, але вивчена" - філософ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі