четвер, 31 серпня 2017 13:32

"Якщо Київ заговорить, то країна підтягнеться" - блогер розповів, чому потрібно переходити на українську

"Якщо Київ заговорить, то країна підтягнеться" - блогер розповів, чому потрібно переходити на українську
"Знайте російську, німецьку, французьку, китайську, італійську, яку завгодно, але користуйтеся в Україні в публічній сфері українською мовою" - блогер. Фото: hromadskeradio.org.

"Успіх дерусифікації України полягає в переході жителів Києва на українську мову", - розповів блогер Zen Antipop в ефірі "Обозреватель.LIVE".

"По-перше, говорити українською - красиво. Ти приїжджаєш в Україну, тут українська мова, а не російська. І ти розумієш, що ти не в Білорусі, Казахстані або якому-небудь Мухоср*нську російському. Потрібно починати зі столиці. Якщо Київ заговорить, як колись говорив українською, то вся країна підтягнеться дуже швидко", - сказав блогер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я теж вам дякую!" - історія про українську мову в Донецьку зворушила користувачів мережі

За його словами, головним критерієм у виборі використання української мови має бути те, що вона рідна для більшості русифікованих українців.

"Усі говорять, що українська дуже мелодійна. Та яка різниця, яка вона? Нехай вона буде найжахливішою, але це наша мова. Добре, що вона ще й мелодійна. Багато хто вважає, що німецька - "гавкає", але я вільно володію німецькою і не вважаю, що вона "гавкає". Вона іноді мелодійніше звучить, ніж французька".

Він наголосив на важливості використання української мови в публічній сфері.

"Я вільно володію чотирма мовами, але не хочу, щоб мені якась інша мова в Україні підміняла українську. Знайте російську, німецьку, французьку, китайську, італійську, яку завгодно, але користуйтеся в Україні в публічній сфері українською", - підсумував блогер.

Український музичний продюсер Олександр Ягольник розповів про пляжне гетто україномовної пісні і про те, скільки російської музики грає біля узбережжя українського моря.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Київ заговорить, то країна підтягнеться" - блогер розповів, чому потрібно переходити на українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі