пʼятниця, 27 жовтня 2017 16:46

"За рік 4 сусіди померли від раку" — переселенка розповіла про поїздку на окуповану територію Донбасу

Автор: Gazeta.ua
  В'їзд в місто Суходільськ
В'їзд в місто Суходільськ

Переселенка Анна Бабкова хотіла повернутись в окупований Суходільськ. У Вінниці, де мешкає, не змогла знайти роботу із стабільною хорошою зарплатою.

"Вирішила вернутись додому, бо моя квартира вціліла. Її не пограбували і не розбомбили. Тільки пилюкою припала і павутинням обросла. Батьківський будинок теж вцілів. Та коли взялась шукати роботу, то в Суходільську з цим гірше, ніж у Вінниці. За тиждень не змогла знайти роботу перукаря. Вільних місць в салонах не знайшлось. Вдома стригти, то не мій варіант", - розповідає Gazeta.ua Анна Бабкова.

В окупованому місті змінилась атмосфера. Люди стали беземоційними, зауважує жінка.

"Усюди люди злі і невдоволені. У місті не відчувається життя. Все розвалене. Так, як було раніше, вже не буде. На моїй вулиці померли за рік 4 сусіди від раку. Це злякало. Я повернулась у Вінницю, де люди більш привітні попри важке життя. Вечорами з дітьми залюбки гуляють містом", - каже Анна Бабкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тепер у переселенців можна пограти, як у бінго" - в соцмережах обурюються настільною грою

Найважче для переселенців — пережити перший рік у чужій місцевості.

"Вирішили переїхати на Вінниччину, де маємо родичів. Тяжко було перших 2 роки. Треба було налагоджувати життя. Ледь за два тижні орендували квартиру. Тільки чують, що з Донбасу, кидають слухавку. А з роботою, то взагалі біда. Хотіла влаштуватися за фахом — перукарем, але треба мати свої інструменти. Вони коштують більше 5 тисяч гривень. Усі свої лишила вдома. Завдяки цій роботі гарно заробляла. Під кожні чобітки купувала нову сумку. Під кожну шубку - нові чобітки. Ніколи не задумувалася: купити обновку чи щось поїсти. Зараз навпаки".

Після приїзду з Суходільська Анна Бабкова отримала пропозицію працювати в агентстві нерухомості. Паралельно жінка позмінно почала пакувати новорічні подарунки на фабриці "Рошен". Вінничанин запропонував жінці вийти заміж. Несподівано освідчився на автомобільному крані.

Зараз ви читаєте новину «"За рік 4 сусіди померли від раку" — переселенка розповіла про поїздку на окуповану територію Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі