середа, 30 серпня 2017 11:05

Xiaomi стрімко наздоганяє за популярністю Samsung та Apple

Xiaomi стрімко наздоганяє за популярністю Samsung та Apple
Xiaomi - на 5 мысцы в списку найбільших виробників смартфонів. Фото: з відкритих джерел

Китайська компанія Xiaomi, яка лише 7 років на ринку смартфонів, стрімко набирає популярності. Так, за останній рік цей виробник посів 5-те місце в рейтингу найпопулярніших та найбільших виробників мобільних телефонів.

Незважаючи на те, що компанія навіть не продає офіційно смартфони у США та західних країнах, це не заважає їй демонструвати стрімке зростання виробництва девайсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли на ринку з'явиться новинка Xiaomi

Особливо помітно продажі Xiaomi збільшилися за останні кілька місяців. Щорічні продажі зросли на 58%. Тепер компанія накрила 6% світового ринку смартфонів. Відбулося це завдяки пристроям на Android. Особливою популярністю користується бюджетний телефон Redmi 4A, пише сikavosti.com

Провідним виробником смартфонів досі залишається Samsung. Друге місце посідає Apple, третє - Huawei. На четвертій позиції розмістився виробник Oppo, який займає на 2% більше за Xiaomi світового ринку смартфонів.

Вчені з Делаверського університету в США провели аналіз ринку смартфонів і дійшли до висновку, що незабаром попит на смартфони перевищить пропозицію, а у нас закінчаться ресурси для їхнього виробництва. Це пов'язано з відсутністю ключових компонентів, необхідних для створення смартфонів, ноутбуків, електромобілів і подібних пристроїв.

Зараз ви читаєте новину «Xiaomi стрімко наздоганяє за популярністю Samsung та Apple». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі