понеділок, 08 квітня 2019 14:06

Випробували повітряне таксі

Випробували повітряне таксі
Аеротаксі Фото: CNBC

У Відні пройшли перші успішні випробування безпілотного повітряного таксі EHang 216.

Аеротаксі китайської компанії EHang і австрійського концерну FACC здатне розігнатися до 150 км/год, повідомляє CNBC.

Випробували винахід на футбольному стадіоні Відня. Автономне аеротаксі має 16 моторів. Воно здатне вмістити двох пасажирів. Максимальна тривалість польоту - близько 20 хв. Робочі батареї заряджаються від 2 до 4 год. Вантажопідйомність таксі – до 250 кг. Коштує аеротаксі близько 300 тис. євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українському кафе почав працювати робот-бариста

Щоб випустити таке таксі у серійне виробництво австрійський концерн повинен провести ще тести із безпеки. Замовити таксі можна буде за допомогою додатка на смартфоні.

"Це нове покоління автономного електричного авіатранспорту. Він використовує зелені технології та подвійні системи керування, які підвищують його безпеку. Ми розробили цей повітряний транспорт для звичайних людей, які не мають ліцензії пілотів. Тепер вони зможуть літати містом на короткі дистанції", - повідомляє співвласник і генеральний директор компанії EHang Деррік Сюн.

У разі проведення інших успішних випробувань в міських умовах, компанії почнуть виробництво перших серійних моделей EHang 216 вже до кінця цього року.

Бразильська компанія Embraer представила проект літака-таксі. Розробники сподіваються, що за допомогою електролітака вдасться знизити завантаженість доріг в Ріо-де-Жанейро і поліпшити екологічну обстановку в місті. Планують, що літак буде приземлятися і злітати вертикально.

Зараз ви читаєте новину «Випробували повітряне таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі