понеділок, 07 грудня 2015 13:01

Від соцмереж вимагають моніторингу екстремістського контенту

Від соцмереж вимагають моніторингу екстремістського контенту

Через терористичні атаки зростає тиск на соціальні мережі і держави вимагають від Facebook, YouTube і Twitter докладнішого моніторингу екстремістського контенту. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, минулого тижня Facebook вилучив сторінку, яку ймовірно використовували двоє підозрюваних у стрілянині в Сан-Бернандіно.

Представник соцмережі відмовився розповісти, як був знайдений даний профіль, а також про те, як була визначена його приналежність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії вирішили повторно заблокувати найбільший інтернет-ресурс

"Коли справа доходить до терористичного контенту, то це важка ситуація для компаній і я їм не заздрю. Тим не менш, я хвилююсь, що небезпечно давати недемократичним за своєю природою компаніям більше можлвостей регулювати свободу слова", - сказав виданню глава Фонду електронних кордонів США Джилліан Йорк.

Повідомляєтсья, що кількість матеріалів є викликом для компаній. Близько 400 годин відео з'являється на YouTube щохвилини. Сайт не вилучає ролики самостійно, а робить це лише після того, як хтось з користувачів надішле скаргу. Facebook повідомляє, що компанія намагається опрацьовувати такі звіти користувачів оперативніше.

Нагадаємо, посол Ізабель Дюмонд розповіла про ситуацію у Франції після терактів.

Зараз ви читаєте новину «Від соцмереж вимагають моніторингу екстремістського контенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі