пʼятниця, 04 грудня 2015 17:10

У Росії вирішили повторно заблокувати найбільший інтернет-ресурс

У Росії вирішили повторно заблокувати найбільший інтернет-ресурс

Московський міський суд ухвалив друге рішення про постійне блокування торрент-трекеру RuTracker через поширення піратського контенту і недотримання авторських прав. Про це повідомили в прес-службі суду.

Зазначається, що таке рішення від 4 грудня Московський міський суд прийняв за позовами видавництва "Ексмо" і "СБА-Продакшн".

"Ексмо" подало в суд на RuTracker у липні через роздачі книг Гая Юлія Орловського, Василя Головачова, Алекса Орлова і Олексія Калугіна.

Другий позов видавництва стосувався книги Віктора Пєлєвіна "Доглядач", а "СБА-Продакшн" - пісень репера Гуфа.

"Рішенням судді Мосміськсуду було постановлено обмежити доступ до інтернет-ресурсу RuTracker.org на постійній основі, а також заборонити відповідачеві розміщення, поширення і використання продукту вищевказаної інтелектуальної власності", - повідомили в суді.

Відзначимо, що за допомогою BitTorrent-трекера RuTracker можна скачати фільми, серіали, музику, книги та програмне забезпечення, в тому числі і в обхід правовласників. Кількість користувачів цього сайту перевищує 14 мільйонів осіб.

Нагадаємо, 9 листопада 2015 року Московський суд вже виносив рішення довічно заблокувати найбільший торрент-трекер.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вирішили повторно заблокувати найбільший інтернет-ресурс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі