пʼятниця, 10 травня 2019 09:58

В Україні модернізуватимуть МіГ-29 разом із іноземцями

В Україні модернізуватимуть МіГ-29 разом із іноземцями
З 2020-го року Україна хоче модернізувати МіГ-29 за участі іноземних партнерів. Фото: flickr.com

На базі Львівського Державного авіаційно-ремонтного заводу планують модернізувати літаки МіГ. З 2020-го Україна хоче розпочати роботи з модернізації за участі іноземних партнерів.

"Я хочу звернути увагу на 2 важливі речі: ми не тільки ремонтуємо наші літаки. Ми навчилися проводити модернізацію нашими комплектуючими. Між тим, вийшли на фінішний етап домовленостей із партнерами, щоб на базі заводу проводилась повна модернізація літаків типу МіГ", - заявив міністр оборони України Степан Полторак під час візиту на львівське підприємство.

Нещодавна модернізація літака була проведена за допомогою підприємств українського оборонно-промислового комплексу на базі ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" . У результаті оновлення було вдосконалено можливості літака із нанесення високоточних ударів по наземних цілях.

На МіГ-29МУ2 можливе встановлення ракетно-бомбового озброєння з телевізійними головками наведення типу Х-29Т і КАБ-500КР.

На літаку встановлено системи VOR, ILS, DME — бортову апаратуру, яка дасть змогу в автоматичному режимі здійснювати контроль за посадкою літака та виконувати міжнародні польоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третя "пригода" за день із Superjet 100 сталася у Шереметьєво

У січні Укроборонпром підписав меморандум про співпрацю з ізраїльською компанією Elbit Systems Ltd, що вже має досвід із модернізації літаків МіГ-29. На початку 2000-х вона брала участь у роботах із модернізації румунського парку цих винищувачів і разом із іншими компаніями представила MiG-29 Sniper, який здійснив перший політ 5 травня 2000-го, повідомили на сайті mil.in.ua

Серед нового обладнання було встановлено:

• новий модульний багатоканальний комп'ютер (MMRC)

• Mil-Bus 1553B

• модернізована західна авіоніка

• замінені системи зв'язку (нові радіостанції)

• навігаційна система (інтегрована LINS / GPS)

• система ідентифікації (транспондер)

• замінені аналогові індикатори на дисплеї

• станція попередження про опромінення

• нова система HOTAS (руки на дроселі та палиці)

• новий АЦП (комп'ютер з повітряними даними)

Кара з неба: бійці спалили 2 БМП бойовиків

Зараз ви читаєте новину «В Україні модернізуватимуть МіГ-29 разом із іноземцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі