понеділок, 02 липня 2018 20:11

Українська компанія створила вогненний культиватор

  Українська компанія створила вогневий культиватор. Фото: Пропозиція
Українська компанія створила вогневий культиватор. Фото: Пропозиція

Українці розробили і презентували вогненний культиватор.

Машина зараз проходить останні випробування і незабаром з'явиться в продажу, передає "Пропозиція".

Українським аграріям запропонували по-новому боротися з бур'янами та шкідниками. Нова технологія допоможе заощадити до 80% на закупівлі засобів захисту рослин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграрні новинки та модернізована техніка - найбільша агропромислова виставка "Агро-2018" у фото

"Машина фактично випалює відкритим полум'ям бур'яни, їхнє насіння на поверхні, але не завдає шкоди внесеним в ґрунт насіння. Гинуть і патогени на поверхні ґрунту. Досягається це шляхом короткочасного впливу відкритого полум'я на ґрунт. Творці машини запевняють, що за правильного використання на ґрунт і рослини впливає температура близько 60-70 градусів. Ця методика дозволяє створити для культурних рослин фору довжиною до 10 днів", - кажуть розробники.

Працює культиватор на звичайному автомобільному газу. При цьому витрата палива в залежності від режиму експлуатації складає від 20 до 60 л/га.

З 6 по 9 червня 2018 року у Києві на території НК "Експоцентр України" проходила ювілейна 30-та виставка "Агро-2018". Впродовж десятиріч своєї роботи виставка перетворилася на улюблений захід для десятків тисяч українських аграріїв, виробників, науковців та усіх небайдужих до сільського господарства людей.

Зараз ви читаєте новину «Українська компанія створила вогненний культиватор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі