вівторок, 14 травня 2019 12:39

Україна розробляє 4 типи нових супутників

Україна розробляє 4 типи нових супутників
Україна розробляє чотири типи нових супутників Фото:ua.112.ua

Українська космічна галузь освоїть супутники дистанційного зондування Землі нового покоління.

Сьогодні провідне підприємство Державного космічного агентства – КБ "Південне" одночасно веде роботу над 4 супутниками. Крім цього, вони планують освоїти виробництво апаратів ДЗЗ нового покоління, повідомляє UBR.

Так, активно створюють науковий супутник "Мікросат". 2015-го підприємство розпочало роботи над апаратом "Січ-2-1". Він є модифікацією супутника "Січ-2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Заході не додумались: український школяр винайшов екологічний спосіб переробки гуми

2017-го почали роботу над супутниковою платформою Yuzhsat. На її базі створюють мікросупутник Yuzhsat-1.

Крім цього, підприємство вперше зайнялось виробництвом супутників зв'язку типу "Либідь", який ДКАУ 2009-го замовила канадська компанія MDA. Тоді вони найняли для його виготовлення російську компанію "Інформаційні супутникові системи".

"Зараз на підприємстві закінчили ескізне проектування і приступили до конструкторської документації супутникової платформи, яка відповідає рівню та розмірами супутника зв'язку "Либідь", - повідомляє генеральний директор КБ "Південне" Олександр Дегтярьов.

8 років тому на орбіту Україна запустила супутник "Січ-2". Він є малогабаритним космічним апаратом. Призначений для спостереження поверхні Землі в оптичному і середньому інфрачервоному діапазонах.

Зараз ви читаєте новину «Україна розробляє 4 типи нових супутників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі