пʼятниця, 11 січня 2013 15:46

У Лондоні відкрили оглядовий майданчик нової найвищої будівлі в Європі
20

Фото: Фото: Reuters

Нещодавно в Лондоні відбулася урочиста церемонія відкриття найвищої будівлі в Європі - хмарочоса The Shard. Висота споруди складає 310 метрів. Вартість будівництва перевищила 800 мільйонів доларів. 95-поверховий хмарочос (72 поверхи житлові) височіє прямо над Темзою поруч із Лондонським мостом.

Архітектором "Уламку" є італієць Ренцо П'яно, відомий перш за все як співавтор Центру Помпіду в Парижі. Спорудження робить нічний вигляд Лондона схожим на кадри з відомих фантастичних фільмів "Той, що біжить по лезу бритви" і "Війна світів". Загострена башта справді виглядає як уламок кристалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кетрін Міддлтон вдруге стала королевою краси і найвпливовішою жінкою у Великобританії

У хмарочосі розмістилися п'ятизірковий готель на 200 місць, три квартири, вартістю 90 мільйонів доларів кожна, оглядовий майданчик. Три поверхи віддано під ресторани.

Будівля належить державі Катар і особисто прем'єр-міністру цієї країни шейху Хамаду бін Джасему Тані. Він був присутній на церемонії відкриття. Британську сторону представляв принц Ендрю, син королеви Єлизавети II. Присутні були вражені масштабним лазерним шоу, влаштованим на честь події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії відкрилася перша церква для атеїстів

А от прості лондонці були не менш вражені цінами на квитки на оглядовий майданчик. Їх почнуть продавати не раніше лютого 2013 року. За повідомленнями в пресі, приблизна вартість квитка для дорослого складе 40 доларів, а для дитини - 27 доларів.

До вчорашнього дня найвищою будівлею в Європі вважався хмарочос у Франкфурті - головний офіс Комерцбанку. Його висота становить 259 метрів. Він утримував рекорд з 1997 року.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні відкрили оглядовий майданчик нової найвищої будівлі в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі