понеділок, 04 червня 2018 01:45

SpaceX відклала туристичний політ навколо Місяця

SpaceX відклала туристичний політ навколо Місяця
Туристичний політ навколо Місяця відкладається. Фото: REUTERS

SpaceX не зможе цього року відправити туристів у космічний політ навколо Місяця, як це планувалося раніше.

Запуск буде відкладений щонайменше до середини 2019 року, повідомляє The Wall Street Journal

SpaceX прогнозує 40-відсотковий спад кількості запусків у наступному році з 28, які компанія збирається здійснити в цьому, 2018-му. Це пов'язано з недоліком контрактів на запуск великих комерційних супутників. З цієї причини SpaceX може зіткнутися з браком попиту на новітню розробку компанії - Falcon Heavy.

"Люди не ставляться до неї досить серйозно, щоб зрозуміти як її використовувати", - говорив директор підрозділу двигунобудування компанії Томас Мюллер в кулуарах космічної конференції в Лос-Анджелесі, пише WSJ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск показав новий космічний корабель

Чиновники з космічної галузі та конкуренти SpaceX вважають, що остання модифікація Falcon 9, яка збільшила потужність ракети, здатна задовольнити більшість із існуючих замовлень на супутники.

У лютому 2017 року засновник SpaceX Ілон Маск повідомив, що двоє людей вже заплатили за політ на кораблі Dragon навколо Місяця. В тижневу подорож вони повинні були відправитися на Falcon Heavy. Компанія при цьому не розкривала імена своїх перших космічних туристів.

Затримка польоту може бути пов'язана і з тим, що SpaceX ще жодного разу не проводила пілотовані польоти на Dragon. Корабель із екіпажем на борту повинен був провести перший політ у цьому році, але в конгресі США розраховують, що після отримання всіх дозволів перший пілотований політ Dragon відбудеться тільки в 2019 році.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX відклала туристичний політ навколо Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі