вівторок, 09 лютого 2016 10:53

Сотні танцюючих роботів і безпілотників привітали з китайським Новим роком
5

Chinese New Year festival
Фото: People's Daily Online
Chinese New Year festival
Chinese New Year festival
Chinese New Year festival
Chinese New Year festival

До святкування китайського Нового року, у телешоу взяли участь 540 танцюючих роботів і флот з 29 безпілотників. Про це повідомляє Engadget.

Виставу показали по Центральному телебаченню Китаю. Роботи розгойдуються, роблять стійки на руках і танцюють абсолютно синхронно один з одним, проте увагу світових ЗМІ привернув саме розмір "армії" танцюючих машин.

Китайский новий рік, в дослівному перекладі називається Свято весни і з давніх часів є головним і самим тривалим святом у Китаї та інших країнах Східної Азії. Традиційний Новий рік приурочений до зимового новолуння по завершенні повного місячного циклу, що відбувся після зимового сонцестояння (тобто на другий молодий місяць після 21 грудня). У григоріанському календарі це відповідає одному з днів між 21 січня і 21 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайський робот готує макарони за 90 секунд

Китайський Новий рік часто неофіційно називають "місячним новим роком", оскільки він є похідним елементом місячно-сонячного китайського календаря, а сама його точна дата визначається на основі місячних фаз.

Нагадаємо, у Китаї створили робота-хамелеона, здатного змінювати колір

Зараз ви читаєте новину «Сотні танцюючих роботів і безпілотників привітали з китайським Новим роком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі