середа, 21 серпня 2013 13:10

Мозаїчна підлога і середньовічні вітражі - будинок в якому творив Клімт
7

Фото: Фото: admagazine.ru
Визнання, яке прийшло лише після голодної смерті, - історія не про Густава Клімта. У нього була бідна студентська юність (він навчався у Віденській школі мистецтв і ремесел), але по закінченню навчання все відразу налагодилося. У 1888-му імператор Франц Йосип нагородив Клімта медаллю за розписи в інтер'єрі Бургтеатра, і з цього моменту професійне життя живописця текло гладко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 найдорожчих картин всіх часів (ФОТО)

Замовників було багато, він мав можливість вибирати. І вибирав ретельно. Йому подобалося малювати красивих світських дам. Не тому, що за їх портрети добре платили (хоча за це теж). Просто Клімт був схиблений на жінках: у нього постійно траплялися таємні, але бурхливі романи. Біографи підрахували, що у художника було мінімум чотирнадцять дітей, і мінімум трьох його синів звали Густав. Однак жодна з численних коханок Клімта не означала так багато в житті художника, як Емілія Фльоге, "діва озера Аттерзе", що жила на його берегах на віллі Паулік.

Цей легендарний будинок побудували в 1877-му архітектори Фрідріх Кеніг і Рудольф Фельдшарек за замовленням Фрідріха Георга Паулік.
Будуючи власний будинок, Паулік явно прагнув підкреслити свою причетність до сильних світу цього. До архітектури і інтер'єру комерсант підійшов з усією серйозністю.

Вілла Паулік - це маленький замок з баштою, галереями, Горгулою на даху, безліччю терас і балконів. Усередині все теж зроблено з лицарської романтичністю: є і мозаїчні підлоги, і "середньовічні" вітражі, і стрілчасті арки, і різьблені дерев'яні панелі.

У цьому будинку провів найкращі літа свого життя Густав Клімт. На берегах Аттерзе він створив сорок дев'ять полотен.
Зараз ви читаєте новину «Мозаїчна підлога і середньовічні вітражі - будинок в якому творив Клімт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі