четвер, 23 серпня 2012 11:00

Вуличні художники відсвяткували 150-річчя Густава Клімта

Вуличні художники відсвяткували 150-річчя Густава Клімта
"Поцілунок", 1907-08 рр. Фото: artinfo.com

Віденська туристичний рада і галерея Lazarides Gallery провели акцію в рамках проекту Klimt Illustrated, присвяченого святкуванню 150-річчя австрійського символіста Густава Клімта. Як повідомляє ArtInfo, в акції, що проходила 21 серпня в лондонському саду Grosvenor, взяли участь дев'ять вуличних художників, які створили роботи за мотивами творчості Клімта.

Художники створювали свої твори на квадратних панелях, які 24 серпня будуть виставлені в галереї Lazarides Gallery. Виставка триватиме до 1 вересня.

В акції взяли участь відомі автори - Mode 2, Крістіан Айзенберг і в числі інших американський художник Шепард Фейрі, широку популярність якому приніс портрет Барака Обами, зроблений для його передвиборної кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Портрет Саскії" не належав пензлю Рембрандта - експерти

У прес-релізі, опублікованому на офіційному сайті Lazarides Gallery, підкреслюється, що завдання такого експерименту полягало в тому, щоб віддати належне спадщині Клімта і сучасній міській арт-сцені. Крім того, акція в Лондоні дозволила показати художників в процесі роботи.

На честь святкування 150-річчя з дня народження Клімта багато музеїв, насамперед австрійські, проводять спеціальні виставки. У Музеї Леопольда, наприклад, проводиться виставка "Клімт персонально", де зібрані роботи австрійського символіста з різних країн.

Зараз ви читаєте новину «Вуличні художники відсвяткували 150-річчя Густава Клімта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі