пʼятниця, 04 травня 2018 22:26

Випробували портативний ядерний реактор

Випробували портативний ядерний реактор
Реактор створили для роботи в космосі. Фото: "Сегодня"

Тести портативного ядерного реактора потужністю в 10 кіловат завершили вчені й інженери з Дослідницького центру NASA імені Гленна.

Пристрій придатний для використання в космосі або на інших планетах, повідомляє "Сегодня".

"Ми стали першими, кому вдалося за останні чотири десятки років створити новий тип ядерного реактора і перевірити його роботу. На відміну від радіоізотопних джерел, потужність такого генератора струму можна підвищувати або знижувати, що продовжить терміни його роботи і дозволить виробляти велику кількість енергії", - заявив Марк Гібсон, провідний інженер проекту Kilopower.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вистачить, щоб двічі знищити світ - скільки є ядерних боєголовок у світі

Перший прототип Kilopower зібрали в грудні 2017 року. 3 місяці Гібсон і його колеги перевіряли стабільність установки в штатних і позаштатних ситуаціях.

Kilopower успішно пройшов тести і перевершив очікування NASA.

Військово-повітряні сили США провели успішні випробування "гравітаційної" ядерної бомби B61-12 5-го покоління. Програма модифікації цієї бомби ведеться вже протягом 7 років, повідомив заступник голови штабу зі стратегічного стримування і інтеграції ядерних озброєнь генерал Джек Вайнштейн.

Зараз ви читаєте новину «Випробували портативний ядерний реактор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі