понеділок, 27 листопада 2017 13:48

Чому комп'ютерна клавіатура може зберегти здоров'я

Чому комп'ютерна клавіатура може зберегти здоров'я
Правильно підібрана клавіатура допоможе не зашкодити здоров'ю. Фото: YouTube

Британські вчені підрахували, що практично кожен активний користувачі комп'ютера схильний до травм суглобів і хрящів через неправильне використання електронної обчислювальної техніки. Змінити цю плачевну ситуацію може використання правильної клавіатури.

Медики констатують, що сидячи за комп'ютером, ми втрачаємо здоров'я. Зберегти його могла б допомогти хороша клавіатура, яку необхідно ретельно підбирати. Лікарі навіть проаналізували, які органи і частини тіла страждають через неправильну клавіатури.

Зір

Темна клавіатура з червоними або синіми літерами на ній гарантовано псує зір всім користувачам, які не володіють навичками сліпого набору тексту. На думку фахівців, символи на клавіатурі повинні добре контрастувати, і не викликати сильної напруги для очей користувача.

Багато людей люблять допізна не включати світло при роботі за комп'ютером, що теж негативно позначається на їх зорі. Для подібних посиденьок потрібна клавіатура з підсвічуванням, придбати яку можна навіть дешевше, ніж на ринку, завдяки сервісу порівняння цін Магазілла.

Суглоби

При великій завантаженості у комп'ютерників серйозно страждають суглоби. В основному, удар тримають кисті та пальці. Ще одна проблема - це поява зашпорів на внутрішній частині зап'ястя. Вирішити проблему можуть спеціальні м'які підставки, якими оснащені деякі сучасні клавіатури.

Шия

Положення шиї при наборі тексту теж залежить від положення і типу клавіатури. Намагайтеся, щоб голова була не повністю опущена, оскільки це призводить до застою у верхньому відділі хребта, і може стати причиною як сколіозу, так і остеохондрозу.

Загальні рекомендації щодо вибору клавіатури прості: вибирайте клавіатуру з м'яким ходом клавіш, оскільки "стукання" по кнопках подушечками пальців може викликати травми, які складно піддаються лікуванню і вимагають тривалої реабілітації. Не кладіть клавіатуру на коліна, оскільки в такому положенні вимушено перетискаються внутрішні органи, провокуючи застій крові, і викликаючи різні неприємності.

Будьте здорові!

Зараз ви читаєте новину «Чому комп'ютерна клавіатура може зберегти здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі