неділя, 03 червня 2018 09:05

Армія США тестує екзоскелет, який не втомлює солдата

Армія США тестує екзоскелет, який не втомлює солдата
Екзоскелет "Onyx" для армії США / фото: Lockheed Martin

Армія США в грудні цього року розпочне випробування нового екзоскелета нижніх кінцівок.

З ним бійці зможуть долати ще більші відстані і переносити вантажі., повідомляє ukrmilitary.com

Пристрій під назвою Onyx, на відміну від інших прототипів екзоскелетів, не втомлює собою бійця.

Розробляється американською компанією Lockheed Martin. містить кілька мініатюрних сервоприводів, що полегшують пересування бійця.

Пристрій адаптується до рухів свого оператора і ефективно підтримує його. Система управління Onyx здатна визначати, якою місцевістю пересувається боєць, чи йде він без нічого, чи несе вантаж. Вага пристрою - 6,4 кг, акумуляторний модуль має масу 2,7 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали гігантського робота, якого створили для японської армії

Військові вже випробовували декілька екзоскелетів. За висновками фахівців - при пересуванні по складній місцевості екзоскелети не полегшують рухи бійців, а навіть певною мірою перешкоджають їм.

"Річ у тім, що пересуваючись крутоярою місцевістю, бійці часто виконують такі рухи ногами, які екзоскелети просто не можуть підтримати. Як наслідок таке пересування перетворюється на "боротьбу" з екзоскелетом і призводить до більшого стомленням, ніж рух без допомоги додаткових пристроїв", - йдеться у матеріалі.

22-річний Антон Головаченко з Києва створив роботизований екзоскелет "Юніексо". Він призначений для реабілітації людей із переломами та паралічем кінцівок.

Зараз ви читаєте новину «Армія США тестує екзоскелет, який не втомлює солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі