четвер, 08 лютого 2024 12:20

Для чого пришивають декоративні бантики на нижню білизну. Пояснення вас шокує

Для чого пришивають декоративні бантики на нижню білизну. Пояснення вас шокує
Знайшли пояснення для чого пришивають декоративний бантик на нижню білизну Фото: pinterest

Кожна жінка купує час від часу жіночу нижню білизну. І мабуть кожна замислювалась, для чого пришивають маленький декоративний бантик.

Ви здивуєтесь, коли дізнаєтесь його застосування.

Історія створення жіночої білизни

Жінки носили нижню білизну протягом століть, але лише в 19 столітті вона почала нагадувати нижню білизну, яку ми знаємо сьогодні. Замість цього вони носили своєрідну "нижню білизну", передає Mirror.

"Це були дві окремі штанини, які з'єднувалися на талії, щось на кшталт мішкуватої пари шортів, які доходили до колін. Зрештою, до 1920 року шорти стали коротшими, закінчуючись вище коліна, а не під ним. Ймовірно, це відповідало новим, коротшим фасонам одягу", - пояснили експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як часто треба змінювати спідню білизну: лікарка вказала на ризик для жінок і чоловіків

Насправді виявилося, що центральна дужка спочатку використовувалася для запобігання сповзанню нижньої білизни до того, як була винайдена резинка.

"П'єр Валтон також мав великий вплив на жіночу нижню білизну. У 1918 році цей француз розробив бавовняні трусики, які мали еластичний пояс і були набагато коротшими на нозі, що робило їх більш практичними як для дорослих, так і для дітей", - йдеться у матеріалі.

Для чого бантик

Маленький бант - це місце, де зав'язували цей пояс, і звичайно спереду, тому що це найпростіше місце, де можна було зробити щось подібне.

Однак, це не єдина причина. Багато століть тому, до винайдення електрики, жінкам часто доводилося вставати до світанку й одягатися в темряві або при світлі свічок. Отже, бантик використовувався для того, щоб відрізнити передню частину білизни від задньої.

Винахід пральної машини набагато спростив життя людей. Однак, незважаючи на бажання закинути в неї весь брудний одяг та домашній текстиль, слід знати, що є речі, які не можна прати в машинці.

Труси цілком можна прати в машинці, а ось ліфчики – ні. Особливо, з кісточками і пуш-апом. Ігнорування цього правила призведе до деформації виробу і втрати його форми. Якщо вам потрібно випрати ліфчик – зробіть це руками, потім акуратно відіжміть і вивісіть сушитися.

Зараз ви читаєте новину «Для чого пришивають декоративні бантики на нижню білизну. Пояснення вас шокує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі