середа, 19 вересня 2018 21:00

За лічені секунди - смертельні катастрофи повітряних куль

За лічені секунди - смертельні катастрофи повітряних куль
Сучасні повітряні кулі, що використовують для демонстраційних та спортивних польотів, також наповнюють нагрітим повітрям. Фото: ТСН

235 років тому полетіла перша в світі повітряна куля французьких братів Етьена і Жозефа Монгольф'є. Кулю наповнили гарячим повітрям і вона піднялася вгору.

Сучасні повітряні кулі, що використовують для демонстраційних та спортивних польотів, також наповнюють нагрітим повітрям. За допомогою пропанового пальника повітря нагрівається, і куля злітає. Якщо набрана завелика висота, пілот смикає за спеціальний шнур і відкриває отвір у повітряній кулі, частина гарячого повітря виходить назовні, і повітряна куля опускається. Але не завжди вдало.

Gazeta.ua підготувала добірку катастроф за участі повітряних куль.

1. У лютому 2013 року трапилася катастрофа в Єгипті. У перші ж секунди під час аварії повітряної кулі загинули 18 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екіпаж з трьох тварин - полетіла перша повітряна куля

2. У червні 2012 року на фестивалі в американському Альбукерке штату Нью-Мексико повітряна куля зачепила дроти лінії електроперередач і загорівся.

3. У травні 2013 року в Туреччині впала повітряна куля. Більшість з 25 пасажирів отримали тяжкі травми, одна людина загинула.

У Знам'янці Кіровоградської області сталася аварія повітряної кулі. Поривом вітру відірвало повітряну кулю від кріплень і занесло на верхівки дерев разом з людьми. Незважаючи на штормове попередження, підприємець знехтував безпекою і запустив аеростат. Подія трапилася на місцевому стадіоні під час святкування Дня міста.

Зараз ви читаєте новину «За лічені секунди - смертельні катастрофи повітряних куль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі