вівторок, 05 лютого 2013 13:38

Відчайдушний француз знову підкорив висотну будівлю без страховки
14

Фото: Фото: Reuters

Знаменитий підкорювач хмарочосів французький скелелаз Ален Робер, більш відомий як "людина-павук", здійснив своє перше в поточному році сходження: цього разу він піднявся на найвищу будівлю в столиці Куби - готель Habana Libre, повідомляє РІА "Новости".

Висота будівлі становить 126 м, у ній 27 поверхів. Щоб опинитися на вершині готелю, Роберу знадобилося всього 28 хвилин. Піднімаючись, він не використовував якесь спеціальне альпіністське обладнання, а також страхувальне спорядження. На поясі у нього була тільки невелика сумка з крейдяним порошком, щоб не ковзали руки.

За незвичайним видовищем знизу і з вікон будівель спостерігали близько 2 тисяч місцевих жителів і туристів, багато хто знімав сходження на відеокамери та фотоапарати. За порядком стежили кілька десятків поліцейських, які перекрили прилеглі вулиці. Біля в'їзду до готелю чергували дві машини швидкої медичної допомоги.

Сходження було офіційно схвалено кубинською владою, що стало одним з небагатьох винятків у кар'єрі альпініста. Першим "санкціонованим" сходженням стало підкорення найвищої будівлі в світі - 828-метрового хмарочоса "Бурдж-Халіфа" в Дубаї. Вперше він піднявся на будівлю Citibank в Чикаго 19 років тому. Відтоді він підкорив більш як 120 висоток по всьому світу, зокрема Empire State Building у Нью-Йорку, Ейфелеву вежу в Парижі, башту "Захід" ділового комплексу "Федерація" (242 м) в Москві і головну будівлю МДУ (182 м).

 

Зараз ви читаєте новину «Відчайдушний француз знову підкорив висотну будівлю без страховки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі