субота, 15 червня 2024 05:50

Вдалий день для великих покупок: що робити сьогодні, а чого уникати

Вдалий день для великих покупок: що робити сьогодні, а чого уникати
Якщо 15 червня синиця стукає у вікно - до хороших новин Фото: pinterest

15 червня вшановують святого пророка Амоса. Є одним з 12 так званих "малих пророків" Старого Завіту. Він народився у VIII столітті до народження Христа в місті Текоа, що недалеко від Вифлеєма. Його ім'я означає "тягар".

Амос був простим і небагатим чоловіком, який заробляв на життя, вирощуючи худобу і збираючи фіги. Був дуже начитаним і мав широкі знання.

В своїх проповідях виступав проти ідолопоклонства, обличав соціальну несправедливість і нерівність, закликав до милосердя до бідних і принижених.

Амос мав великий вплив на наступних пророків, особливо на Ісаїю і Михея.

15 червня також день пам'яті преподобного Єроніма, пресвітера Стридонського.

Був одним з найбільш ерудованих докторів свого часу. Народився близько 340 року в місті Стридон. Для завершення освіти батьки послали його до Риму, де він вивчав світські науки.

На початку свого життя в столиці Єронім захопився мирською метушнею, але незабаром у ньому дозріло рішення докорінно змінити своє життя. Коли йому було близько 20 років, він прийняв Святе Хрещення. Після цього він відвідав Галію, де у нього прокинулося бажання цілком присвятити себе Богу і прийняти чернецтво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли святкуємо Трійцю: нова дата, традиції та заборони дня

Близько 372 року Єронім повернувся в рідне місто, але батьків у живих уже не застав. На нього лягли турботи про виховання молодших сестри і брата Павлініана. Постриг довелося на деякий час відкласти. Єронім став ревно вивчати Святе Письмо.

Він уклав "Вульгату", латиномовне видання Святого Письма, яке навіть нині вживають західні християни. Єронім помер 30 вересня 420 року в Вифлеємі.

Прикмети

Дощить сильно - до поганого урожаю.

Кімнатні рослини зів'яли - до посухи.

Синиця стукає у вікно - до хороших новин.

Що завтра не можна робити, а що варто

Цього дня заборонено веселитися, голосно сміятися, співати і танцювати - все це призведе до біди. А тому наші предки не планували на цю дату весілля чи заручини.

Не можна жалітися чи пліткувати - похитнеться здоров'я.

Не варто брати і давати гроші у борг - будуть фінансові проблеми.

Наші предки вважали, що цього дня потрібно всім дякувати, навіть за незначну, здавалося б, справу, тоді все це вернеться сторицею.

День вважається сприятливим для великих покупок.

Відколи ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар, більшість церковних свят отримали нові дати, бо змістилися на 13 днів і тепер святкуються раніше. Це ж стосується і таких важливих свят, які присвячені Ісусу Христу. В народі їх ще називають Спасами.

Першим віряни святкують Медовий Спас, який ще часто називають Маковієм. Це день, коли в Церкві вшановують три святині: Животворящий Хрест Господній, Образ Спасителя та ікону Володимирської Божої Матері. До храмів несуть мед, щоб там його освятити.

Зараз ви читаєте новину «Вдалий день для великих покупок: що робити сьогодні, а чого уникати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі