понеділок, 18 жовтня 2010 11:09

В Росії планують здійснити політ на Місяць після 2015 року

В Росії планують здійснити політ на Місяць після 2015 року

Після 2015 року Росія планує створити на Місяці посадкову базу для автоматичних космічних апаратів.

Про це повідомив в інтерв'ю ИТАР-ТАСС генеральний директор - генеральний конструктор Науково-виробничого об'єднання ім. Лавочкіна Віктор Хартов.

"У перспективі після 2015 року планується здійснити російський проект "Луна-Ресурс / 2 ", що передбачає створення уніфікованої посадкової платформи, місяцеходу з великим радіусом дії, злітної ракети з Місяця, засобів завантаження та зберігання зразків місячного грунту, що доставляються на Землю, а також здійснення високоточної посадки на маяк, розташований на Місяці", - сказав він.

При цьому передбачається "здійснити доставку зразків місячного грунту, зібраних за допомогою місяцеходу в попередньо обраних районах, що представляють науковий інтерес".

Перший етап експансії Росії на Місяць почнеться в 2013 році, коли до супутника Землі буде відправлений апарат "Луна-Глоб". У ході цього етапу вчені припускають провести дослідження Місяця з орбіти її штучного супутника, а також виконати експерименти на його поверхні.

На другому етапі буде реалізований спільний російсько-індійський проект "Луна-Ресурс / 1". Проект "Луна-Ресурс / 2" стане третім етапом російської місячної програми.

Нагадаємо також, що Росія створює перший у світі космічний готель. Перша комерційна орбітальна станція буде мати чотири каюти, розрахованої на екіпаж з семи осіб: космонавтів, вчених, а також космічних туристів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Росії планують здійснити політ на Місяць після 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі