середа, 06 жовтня 2010 17:34

Перший приватний космодром відкриють на Антильських островах

Перший приватний космодром відкриють на Антильських островах

На острові Кюрасао, що входить до складу нідерландських Антильських острови, до 2014 року місцева влада планує створити космодром для потреб космічного туризму і приватних орбітальних польотів. Літати в космос буде апарат XCOR Lynx, повідомляє Inright.

Компанії Space Experience Curcao і XCOR Areospace, які будуть розвивати цей проект, вже підписали меморандум про наміри. Планується, що Space Experience Curcao займеться продажем і просуванням послуг, а XCOR Aerospace - управлінням польотами та дослідницькими програмами на новому космодромі.

Як шаттл буде використаний розроблений компанією XCOR Aerospace літальний апарат Lynx, який здатний підніматися на висоту понад 100 кілометрів і нести більше 700 кілограмів вантажу. Згідно з інформацією XCOR Areospace, Lynx може здійснювати до 4 польотів на день.

Острів Кюрасао розташований в Карибському морі і входить до складу королівства Нідерландів на правах автономії. Населення острова складається близько 225 тисяч осіб. Головними галузями економіки є туризм і нафтопереробка. Також острів є офшорною економічною зоною.

Space Experience Curcao була заснована в 2008 році двома відставними офіцерами ВПС Нідерландів Беном Дросте і Гаррі ван Гультеном. Компанія займеться будівництвом і управлінням новим космодромом. XCOR Aerospace - приватна американська компанія-розробник ракетних двигунів і літальних апаратів для космічного туризму.

Нагадаємо також, що Росія створює перший у світі космічний готель. Орбітальна готель може почати приймати гостей вже в 2015 році. Перша комерційна орбітальна станція буде мати чотири каюти, розрахованої на екіпаж з семи осіб: космонавтів, вчених, а також космічних туристів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Перший приватний космодром відкриють на Антильських островах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі