четвер, 07 березня 2024 05:50

Уникайте конфліктів: що важливо зробити сьогодні

Уникайте конфліктів: що важливо зробити сьогодні
7 березня важливо прожити у мирі і уникати сварок Фото: pinterest

7 березня вшановують великомученика Феодора Тирона, священномучеників, у Херсонесі єпископів: Василія, Єфрема, Капітона, Євгена та інших. Вони проповідували на території Північного Причорномор'я, від Дунаю до Дніпра, а також на території автономної республіки Крим.

Єпископа Василія схопили і вигнали за межі міста язичники, які населяли ці землі. Він пішов у гори, де поселився в монастирі. Там постійно молився і просив Господа простити невірним їхні діяння. Тоді послав Бог диво. Захворів і помер якось син одного зі знатних жителів Херсонесу. Він прийшов уві сні до свого батька і сказав, що лише Василій своїми молитвами може його воскресити.

Батьки наступного дня пішли до печери і попросили єпископа Василія про допомогу. Він відповів, що сам грішний, а тому не може воскресити, але Господь може, якщо ті увірують в Нього. Тоді Василій довго молився, освятив воду і окропив нею покійника. Той встав і пішов до міста, наче просто спав. На жаль, 309 року єпископа Василія забили на смерть язичники в іншому поселенні.

Що не можна робити

Не можна забувати про своє минуле і про предків.

Не варто з'ясовувати відносини, сваритися і лихословити.

Заборонено концентруватися на негативі.

Прикмети

до ночі температура впала — чекайте на заморозок;

на дахах все ще висять довгі бурульки — добре вродить льон;

лід тримається і не тане — рік буде неврожайним;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прощена неділя-2024: нова дата, що не можна робити і що важливо сказати близьким

горизонт став синього кольору — швидко прийде тепло;

побачили зяблика — буде холодна погода, жайворонка — чекайте на тепло.

Від цього дня починається зміна сезонів, яка виражається рясною відлигою, струмочками талого снігу. З дахів часто падають цілі шмати льоди чи снігу, на них в народі говорили: "важкі гріхи падають на землю".

Щоб уникнути спокус цього дня просили вибачення за всі гріхи, які вчинили.

Святкування Вербної неділі 2024 року припадає на 28 квітня. Його ще називають Вхід Господній в Єрусалим. Це свято завжди відзначають за сім днів до Великодня, яке святкуємо 5 травня.

Вербна неділя — одне з найголовніших християнських свят, яке пов'язане зі святкуванням Великодня. В цей день Ісуса Христос увійшов до Єрусалиму. Атрибутом свята є саме вербові гілочки, які спочатку освячують в храмі, щоб потім ними жартома "побити" рідних та друзів. Верба в нашій країні замінила пальмові гілочки, якими вітали іудеї Ісуса Христа в Єрусалимі.

Зараз ви читаєте новину «Уникайте конфліктів: що важливо зробити сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі