четвер, 11 березня 2010 12:17

Вчені знайшли рідкісного чорного пінгвіна (ФОТО)

Автор: Фото: Andrew Evans/National Geographic
  Випадки такої пігментації серед пінгвінів трапляються украй рідко
Випадки такої пігментації серед пінгвінів трапляються украй рідко

Екологові доктору Ендрю Евансу вдалося сфотографувати унікального чорного пінгвіна. На островах Південна Георгія, що у південній Атлантиці, він живе разом з іншими звичайними пінгвінами.

Абсолютно чорного забарвлення птах набув через рідкісну форму захворювання. У його структурі пігментації відбувся збій.

"Важко сказати, як харчується чорний пінгвін і як він взаємодіє з іншими побратимами. Але ми дуже були здивовані його присутністю і побажали йому всього найкращого у наступному зимовому сезоні", - розповів Ендрю Еванс.

Оскільки чорні пінгвіни зустрічаються украй рідко, природа цієї хвороби досконало не вивчена. Біологи підрахували, що лише одна з 250 тисяч особин може мати подібне забарвлення.

Меланізм буває серед інших видів тварин, наприклад, білок. Найчастіше подібні мутації проявляються у котячих - леопардів, пум, ягуарів.

"Леопард з великою пігментацією стає чорною пантерою. Серед котячих це нормальне явище, - сказав Gazeta.ua Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічного центру України. - Щодо пінгвіна, не бачу тут нічого дивовижного. Будь-яка тварина може народитися з настільки сильним пігментом. Минулого року в Україні я бачив повністю чорного бабака - оце рідкість, принаймні в Україні. Пігментація може бути й інших кольорів - жовта, біла. Альбіноси теж її жертви".

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли рідкісного чорного пінгвіна (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі