неділя, 07 жовтня 2012 23:35

Шведського шкільного кухаря попросили гірше готувати

Шведського шкільного кухаря попросили гірше готувати
Фото: wecooperative.com

Влада міста Фалун в центральній Швеції попросила Аніку Ерікссон, шеф-кухаря їдальні в міській школі, припинити готувати домашній хліб і пропонувати дітям 15 видів овочів на обід. Про це повідомляє The Local.

На думку муніципалітету, великий вибір смачної їжі є несправедливим по відношенню до учнів інших шкіл. Крім того, обіди, які пропонує дітям Ерікссон, не відповідають рекомендаціям - в 2011 році міська влада запустили програму здорового харчування в школах. "Було розроблено меню ... йдеться про те, щоб колективно поліпшити якість і шкільну їжу взагалі, спробувати і переконатися, що всі роблять одне і те ж", - пояснила Катаріна Ліндберг (Katarina Lindberg), відповідальна за програму здорового харчування.

При цьому, відзначає The Local, Ліндберг не знала про те, які зусилля доклала Ерікссон для того, щоб добре годувати дітей, і як сильно рішення муніципальних властей обурило школярів та їх батьків. Учні 4-го класу навіть склали петицію, щоб Ерікссон залишили можливість готувати так, як вона звикла.

"Вони сказали, що ми розпещені і що пора робити те ж, що і всі інші", - зауважила кухар. Вона додала, що її робота не приводила до додаткових витрат їх міського бюджету, а меню в школі було розроблено з урахуванням різноманітних смаків дітей. Ерікссон хотіла бути впевненою в тому, що в їдальні знайдеться обід на смак будь-якого школяра, тому і надала їм вибір з 15 видів овочів і різних продуктів, що містять протеїни, - курка, креветки, пиріжки з яловичиною.

Однак після рішення міської влади їй доведеться в два рази скоротити кількість овочів і перейти з саморобного хліба на покупний. Крім того, під загрозою опинився традиційний різдвяний шведський стіл.

Зараз ви читаєте новину «Шведського шкільного кухаря попросили гірше готувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі