пʼятниця, 07 вересня 2012 06:15

Лейла Абассова народила сина на кухні

Автор: фото: Вікторія МАРЦЕНЮК
  Вінничанка Лейла Абассова тримає на руках сина Георгія. Народжувала його п’ять хвилин
Вінничанка Лейла Абассова тримає на руках сина Георгія. Народжувала його п’ять хвилин

Два тижні тому вінничанка 29-річна Лейла Абассова народила дитину на кухні. Хлопчик важив 3700 грамів і мав зріст 51 см.

— Десь о шостій ранку викликали "швидку" і поїхали в пологовий будинок Центру матері та дитини, що на Старому місті, — каже Лейла і тримає на руках немовля в синьому комбінезоні. — Мене оглянули лікарі, сказали, що шийка не розкрита, води не відійшли, немає ніяких признаків. Медсестра сказала — ще рано, і порадила нам повернутися додому.

О 7.00 Лейла із чоловіком приїхала додому.

— Дуже боляче було. Я то в душ пішла, то мультіки дивилася, але не могла відволіктися від болю. Стою на кухні, розмовляю з лікарем по телефону, а біль посилюється. Я трубку відложила, бачу води відійшли. Помацала себе — бачу, що вже голівка виходить.

— Лейла так кричала, що чув, певно, весь двір, — каже чоловік 40-річний Кирило Мискін. — Я хотів її віднести на диван, а вона не могла вже ворухнутися ні туди ні сюди. Мама приготовилася ловити немовля, принесла рушники.

Стоячи посеред кухні в калюжі крові, Лейла за 5 хв. народила немовля.

— Усе відбувалося миттєво. Я тримаю рушник і ловлю дитину, яка вилітає, як пробка. Це за кілька хвилин, і тут вже біжать лікарі "швидкої", — каже 65-річна Тетяна Мискіна, свекруха Лейли.

— Думала пуповину перерізати, а вона сама обірвалася, додає породілля. — Знаю, що якщо дитина родилася, треба до себе її прикласти, я так і зробила. "Швидка" приїхала, побачили це і кричать: "Бігом лягла! Що ти робиш, віддай дитину".

Породіллю з немовлям забрали в лікарню. У хлопчика були понижені гемоглобін і температура тіла.

— Лікарі професійно спрацювали. Надали медичну допомогу як треба, — розповідає Лейла і годує сина. — Нас уже на шостий день виписали.

Малюка назвали Георгієм.

— Друзі казали, що ім'я означає "переможець", — пояснює Лейла. — Ласкаво називаю сина Гога, а бабушка кличе Жоржик. Екстремальні роди в нас по наслєдству, моя мама мого середнього брата теж родила вдома, але на дивані — їй більше пощастило. Тепер жартуємо, що Гога буде льотчиком або каскадером чи поваром.

Кирило та Лейла разом три роки. Живуть у 3-кімнатній квартирі з матір'ю чоловіка Тетяною Дмитрівною. Мають старшу доньку 2-річну Катерину.

— Катя тихо спала в сусідній кімнаті, що дивно. Вона часом може прокинутися від найменшого шелесту, а цього разу все проспала, — згадує Кирило. — Гога — спокійна дитина, спить по 4-6 годин, а старша по 20 хвилин. І в животі мами син вів себе спокійно, а от Катя скакала в животі, як кінь.

Кирило Миськін працює головним інспектором на митниці, Лейла — флорист.

— Нам пощастило, бо такі випадки часто погано закінчуються, — каже Кирило. Шкандибає, одна нога перев'язана бинтом. — Я був у такому шоці від того, що сталося, що прийшов до тями тільки, коли ввечері підвернув ногу. Ішов із роддома і спотикнувся біля будинку.

Зараз ви читаєте новину «Лейла Абассова народила сина на кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі