четвер, 07 лютого 2019 23:28

Створили "розумний" будинок для котів, який розпізнає їхні хвороби
4

Один такий будиночок розрахований на 174 кота.
Фото: boredpanda.com
Один такий будиночок розрахований на 174 кота.
Один такий будиночок розрахований на 174 кота.
Один такий будиночок розрахований на 174 кота.

Комп'ютерний інженер Ван Сі з Пекіну спроектував перший у світі будинок для безпритульних котів, оснащений системою "розумний дім". Цей міні-притулок здатен обслужити 174 особини. Вхід у нього оснащено системою розпізнання облич, завдяки чому потрапити всередину можуть лише коти.

Іншою функцією "розумних" камер є сканування вусаня на наявність хвороб. Дані регулярно оновлюються й надсилаються на електрону пошту волонтерам. Визначає система й те, була тваринка стерилізована або кастрована, пише boredpanda.

Температура повітря в такому будиночку підтримується в межах 27 градусів. Усередині є все необхідне для котів: їжа, вода, м'яке місце для сну й іграшки. За наявністю запасів стежать волонтери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 крутих гаджетів для домашніх улюбленців, які полегшать життя

Раніше показали інноваційну лінійку незвичайних меблів для котів. До неї ввійшли 3 моделі оригінальних котячих ліжок, схожих на мініатюрні космічні кораблі. Є серед них призначені для розміщення на підлозі й на стінах. Ціни на такі космічні ліжка починаються від 97 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Створили "розумний" будинок для котів, який розпізнає їхні хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі