середа, 14 квітня 2010 15:42

США побудують ракету на Марс за $3 мільярди

США побудують ракету на Марс за $3 мільярди

США в найближчі п"ять років витратять $3,1 мільярди на створення ракети підвищеної вантажопідйомності, здатної доставляти людей на Місяць або Марс, пише в середу газета Washington Post з посиланням на новий план розвитку космічної галузі, підготовлений американським урядом.

Більш докладно про розвиток космонавтики в країні Барак Обама розповість у четвер під час виступу в Космічному центрі імені Джона Кеннеді, де будуть присутні працівники НАСА, астронавти та конгресмени.

Видання відзначає, що доповідь Обами прозвучить на тлі різкої критики, яка обрушилася на президента США після прийняття в лютому нового бюджету, в якому передбачалося припинення фінансування місячної програми Constellation та проекту Space Shuttle до 2013 року. Зокрема, перша людина на Місяці Ніл Армстронг у відкритому листі Бараку Обамі назвав ліквідацію Constellation "катастрофою" і попередив, що американська космічна програма може стати "другосортною".

Крім важкої ракети США планують протягом декількох років створити полегшену версію космічного корабля "Оріон" і без екіпажу запустити його до МКС у якості можливого засобу термінової евакуації екіпажу станції.

У своїй промові Барак Обама також гарантує, що завдяки новим проектам в космічній галузі з"являться на 2,5 тисячі робочих місць більше, ніж це передбачала програма Constellation.

Представник Білого дому заявив, що план, в якому повернені деякі елементи програми Constellation, відображає наскільки "безстрашно й зухвало" Барак Обама бачить майбутнє освоєння космосу людиною.

Известия

Зараз ви читаєте новину «США побудують ракету на Марс за $3 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі