вівторок, 21 травня 2024 05:50

Сьогодні не піднімайте з землі чужі прикраси: заборони дня

Сьогодні не піднімайте з землі чужі прикраси: заборони дня
21 травня 2024: в цей день не піднімайте знайдені прикраси Фото: pinterest

21 травня вшановують рівноапостольного царя Костянтина і матері його цариці Олени.

Костянтин перейшов на християнство і став першим імператором, який визнав християнство. 313 року він видав Міланський едикт, який гарантував віротерплячість для християн. Він підтримував Церкву, будував церкви та відновлював релігійні об'єкти.

Олена Константинопольська відіграла важливу роль в історії, особливо в контексті християнства та Римської імперії. Вона виховала свого сина в християнстві та сприяла тому, щоб згодом Костянтин зробив християнство основною релігією Римської імперії.

Олена вирушила в паломництво до Єрусалима, де провела розкопки в місцях, пов'язаних із Ісусом Христом. За легендою, під час цих розкопок був знайдений Гроб Господній, Животворний Хрест та інші реліквії Страстей. Мощі святої Олени перебувають у різних храмах, включаючи один у Парижі, де вони зберігаються в саркофагу.

Прикмети

Дощовий день - до дощової осені.

Веселка на західному боці - до дощу.

Над лісом туман - чекайте на велику кількість грибів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День літнього сонцестояння-2024: що зробити в найдовший день року, щоб біди оминали увесь рік

Що не можна робити

Цього дня наші предки намагалися не витирати пилюку в будинку, тому що вірили, що це накличе "чорну смугу" в життя.

Також заборонялося піднімати з землі чужі прикраси. Це несло самі біди.

Що можна робити

Наші предки вірили, що сон, який наснився в ніч проти 21 травня, не віщий, але несе певну важливу для вас інформацію, яка може знадобитися через вісім днів.

2024 року українці святкують Трійцю за новою датою. Його відзначення прив'язане до святкування Великодня, яке припадає на 5 травня. А тому Трійцю святкуємо 23 червня, на 50-й день після святкування Світлого Христового Воскресіння. У народі це одне з найголовніших свят називають П'ятидесятницею, Зеленою неділею, Зеленими святами.

Сватання цього дня - на вдалий шлюб: у родини будуть гарні діти, в оселі - гармонія, а в серцях - любов одне до одного. Натомість, на Трійцю забороняється грати весілля, адже нічого хорошого не вийде, сім'я швидко розпадеться і буде нещасливою.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні не піднімайте з землі чужі прикраси: заборони дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі