субота, 24 серпня 2024 00:30

Що сказати гостям, коли запитують: "що принести з собою?"

Що сказати гостям, коли запитують: "що принести з собою?"
Подарунки від гостей: як правильно відповісти на запитання "Що принести?" Фото: pinterest

Приходити в гості з порожніми руками вважається поганим тоном. Тому гості часто запитують, що їм варто принести.

Відповідати на це питання можна різними способами, в залежності від ситуації. Ось кілька порад, які допоможуть вам правильно зорієнтуватися.

Якщо все необхідне вже є

Якщо ви вже підготувалися до прийому гостей і у вас є все, що потрібно, можете сказати: "Принесіть щось на свій смак". Це дасть гостям можливість вибрати те, що їм подобається, і зробити свій внесок до вашого застілля.

Якщо чогось не вистачає

Якщо у вас чогось не вистачає, не соромтеся прямо попросити гостей про необхідне. Наприклад, ви можете сказати: "Будь ласка, захопіть хліб" або "Купіть, будь ласка, кілька пачок серветок". Це допоможе гостям уникнути сумнівів і зайвих роздумів, а також дозволить вам заповнити відсутні речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо йдете в гості, не одягайте капці господаря дому: що треба знати

Коли не хочеться нічого просити

Якщо ви не хочете просити про щось конкретне, але при цьому знаєте, що гості все одно щось принесуть, можна відповісти: "Принесіть те, що вам подобається, або що ви хотіли б". Це дасть гостям свободу вибору і одночасно звільнить їх від зайвих турбот.

Правильна відповідь на питання "що принести з собою?" допоможе гостям почуватися комфортно і впевнено, а вам – отримати необхідне для святкування. Будьте відкритими та щирими у своїх проханнях, і ваші гості обов'язково оцінять це.

Щоб залишатися бажаним гостем у будинку достатньо щиро проявляти інтерес і адекватно хвалити все навколо.

Але якщо раптом не полишає відчуття, що відвідувачам у домі не раді, краще не намагатися виправити ситуацію компліментами, а мудро і красиво піти.

Зараз ви читаєте новину «Що сказати гостям, коли запитують: "що принести з собою?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі