пʼятниця, 18 листопада 2011 18:24

Найбільший Коран у світі важить 800 кілограм

Найбільший Коран у світі важить 800 кілограм

До Казані з Італії привезли найбільше видання Корану в світі, повідомляється в четвер на сайті уряду Татарстану.

Розміри 632-сторінкового видання - два на півтора метра, вага - 800 кілограм, при його виготовленні використовувалися напівкоштовні камені, сусальне золото й срібло. Надрукувала Коран компанія "Реверра ЛТД" на замовлення Республіканського фонду відродження пам'яток історії та культури Татарстану "Відродження - Янариш", головою якого є колишній президент Татарстану Мінтімер Шаймієв. У скільки обійшлося унікальне видання, не повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амстердамський суд дозволив порівнювати Коран з книгами Гітлера

"Унікальний Коран - подарунок для всіх мусульман не тільки Татарстану, але й всієї Росії", - пояснив муфтій Татарстану Ілдус Файзов. Вітання з нагоди прибуття священної книги в Казань передали Верховний муфтій Центрального духовного управління мусульман Росії Талгат Таджуддін та голова Ради муфтіїв Росії Равіль Гайнутдін.

Священна книга поки знаходиться в казанській мечеті Кул Шаріф в Казанському кремлі, а влітку 2012 року буде розміщена в місті Болгар Спаського району республіки. Саме там в 922 році іслам був офіційно затверджений як державна релігія Волзької Булгарії, нагадує агентство "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Найбільший Коран у світі важить 800 кілограм ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі